Ana sayfa » Güncel » K .MARAŞ’TA 7.5’LİK DEPREM!, TÜM TÜRKİYE DE HİSSEDİLDİ…

K .MARAŞ’TA 7.5’LİK DEPREM!, TÜM TÜRKİYE DE HİSSEDİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gaziantep, Elazığ, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon ve Türkiye’nin güney ve doğusunda hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana gelirken Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde de saat 04.26’de 6,4 büyüklüğünde deprem oldu.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) de depremin Gaziantep’te olduğunu, 7,8 büyüklüğünde meydana geldiğini kaydetti.

AFAD VE KANDİLLİ’DEN AÇIKLAMA…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Depremin merkez üssü Kandilli Rasathanesi tarafından Gaziantep olarak açıklandı. 5 kilometre derinlikte olan depremin büyüklüğü ise 7.5 olarak açıklandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde Diyarbakır’da bir bina çöktü.
ARTÇI DEPREMLER
Kandilli Rasathanesi saat 04.36 ve 04.58’da Gaziantep Islahiye’de 5,6 ve 5,2 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldiğini duyurdu.

Öte yandan AFAD, saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

YIKILAN BİNALAR VAR
Deprem bölgedeki birçok ilde hissedildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Twitter’da yaptığı açıklamada yıkılan binalar olduğunu bildirdi: “Deprem oldu lütfen güvenli yerlere geçelim. Maalesef yıkılan binalarımız var. Rabbim korusun.” açıklaması yaptı.

Depremin ardından birçok kentte yurttaşlar yardım çağrısı yaparken, deprem bölgesinden ilk görüntüler gelmeye başladı. Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yıkılan bina haberleri gelirken, çok sayıda yurttaş yardım çağrısında bulunuyor. Malatya’da bulunan Avşar Otel’in yıkıldığı da gelen bilgiler arasında.

Osmaniye Valisi Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 17 katlı bir binanın yıkıldığını duyurdu. Şanlıurfa Belediye Başkanı Beyazgül de 16 bina yıkıldığı kentte, en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Biri 17, diğeri 14 katlı olmak üzere 3 apartman tamamen yıkıldı. Ekipler buraya gelemiyor. Trafiğe çıkmayın, lütfen yolları boşaltın.” açıklamasını yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com