Ana sayfa » Güncel » EGE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FEDERASYONUNDAN AÇIKLAMA…

EGE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FEDERASYONUNDAN AÇIKLAMA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ege İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Petkim ve Bornova’da yaşanan ve 7 kişinin yaşamlarını yitirmelerine neden olan iki olayla ilgili açıklama yaptı.

Başkan Anıl Pehlivan imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

2022 yılının son günlerinde Aliağa Petkim tesislerinde meydana gelen gaz sızıntısından etkilenerek hayatını kaybeden 1 işçimize, Bornova’da vinç kırılması sonucu hayatını kaybeden 6 işçimize Nazilli’de meydana gelen tüp patlamasında vefat eden 7 vatandaşımıza Allah tan rahmet acılı ailelerine sabırlar dileriz.

30.12.2022 Cuma günü yapımı süren 32 katlı bir rezidans inşaatında kurulu vinç, saat:17.30 sularında 19. kat seviyesinde kırılarak yıkıldığı 2 vinç operatörü olay yerinde hayatını kaybederken kopan vinç parçalarının işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düşmesi sonucu toplam 6 işçimizin hayatını kaybettiği bilgisi bizlere ulaşmıştır.

Aralarında İş Güvenliği Uzmanı arkadaşımızın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmış olup akabinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır.

Süreçte soruşturmanın gizli yürütüleceğini varsayarsak bilirkişi raporu savcılığa verilene kadar iş güvenliği uzmanı meslektaşımızın tutuklu olarak kalması maalesef söz konusu.

Bilirkişi raporu verildikten sonra Ege İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonumuzdan uzman arkadaşımızın ailesinin destek talebi olması halinde meslektaşımızın yanında davaya müdahil olabileceğimizi ifade etmek isterim.

Meydana gelen iş kazasında Belge, rapor, tutanak gibi somut verilere ulaşılmadan fikir, yazı, veya yorum yapılması söylenmesi doğru değildir. Soruşturma adli mercilerde olup titizlikle, sükunetle ve sakinlikle takip edeceğimizi ifade eder, Türk yargısına güvenimizin tam olduğunu ifade etmek isteriz…

01.01.2023

Anıl PEHLİVAN
Yönetim Kurulu Başkanı

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com