Ana sayfa » Güncel » TÜRKİYE ÜZERİNDEN – 46 DERECELİK BULUTLAR GEÇECEK, KIŞ, AYAZI VE KARIYLA DONDURACAK…

TÜRKİYE ÜZERİNDEN – 46 DERECELİK BULUTLAR GEÇECEK, KIŞ, AYAZI VE KARIYLA DONDURACAK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de havalar giderek soğumaya başladı. Özellikle ABD’de 60’tan fazla can kaybına neden olan ölümcül kar fırtınasıyla mücadele devam ederken Türkiye için de Meteoroloji tarafından uyarı yapıldı. Özellikle ABD’de bu soğuk havalar etkiliyken Türkiye üzerinden de -46 derecelik bulutlar geçeceği uyarısı endişeye sebep oldu.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarafından resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye’nin üzerinden -46 derecelik bulutların geçeceğine değinildi. Ökten şunları söyledi:

“Bu ay sonu alacağınız maaşın bir kısmını ısınma bütçesi olarak ayırmalısınız. Ocak ayı çok çetin kış koşulları görülebilir. Öyle senaryolar var ki; Türkiye’nin 5.500 metre üzerinden -46 derecelik bulutlar geçebilir…”

Ökten açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Dikkat! Ocak ayında Sibirya soğukları Balkanlar ve ülkemize sık sık inebilir. Ocak, Şubat ve Mart aylarında dondurucu soğuklar ve yoğun kar yağışları hayatı olumsuz etkileyebilir.

“8-10 ocak itibarıyla Sibirya’da hareketlilik başlıyor. Ciddi bir soğuk birikimi var. Kuvvetli soğuklar ya bize ya da Avrupa’ya inecek. Sibirya ekspresini ocak ile birlikte daha yakından takip edeceğiz. İçinde bulunduğumuz bu kötü durumdan bizi “Sibirya Ekspresi” kurtarabilir”

5 İle Kar Yağışı Gelebilir…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışı uyarısı geldi. Yapılan açıklamaya göre öğle saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin kıyılarında kuvvetli yağmur ve kar yağışı olması bekleniyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com