Ana sayfa » Kültür-Sanat » AVATAR-2’NİN İLK ON GÜNLÜK GİŞE HASILATI 855 MİLYON DOLAR…

AVATAR-2’NİN İLK ON GÜNLÜK GİŞE HASILATI 855 MİLYON DOLAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sinema tutkunları, geride bırakmak üzere olduğumuz aralık ayında en çok Avatar: The Way of Water isimli filmi konuştular. Böylelikle ilk kez 2009 yılında tanıştığımız, o yıllarda büyük ses getiren Avatar’ın devam filmi, resmen geri dönmüş oldu.

15 Aralık’ta vizyona giren filmle ilgili yapılan araştırmalar, bu filmin ilk 10 günde küresel çapta 855 milyon dolar para kazandı. Bu rakamın, yıl sona ermeden 1 milyar doları aşmış olması bekleniyor. Böylelikle 2022’de 1 milyar doların üzerinde hasılat yapan Top Gun: Maverick ve Jurassic World: Dominion’dan sonraki üçüncü film, Avatar: The Way of Water olacak.

1 milyar dolar, çoktan aşılmış olabilirdi…

Avatar: The Way of Water için dudak uçuklatan hasılat açıklanmış olsa da sinema sektörü, aslında çok daha yüksek meblağları bekliyordu. Ancak Çin’de yeniden patlak veren COVID-19 salgını, film gösterimlerinin yarıya düşmesine yol açtı. Bu da hasılatı doğrudan etkiledi. Bununla birlikte, hristiyanlığın yaygın olduğu ülkeler, şu günlerde Noel ile meşguller. Tatili fırsat bilen insanlar, zamanlarını sinemadan ziyade tatil için harcıyorlar.

2009 yılında vizyona giren Avatar, vizyonda kaldığı süre boyunda 2.9 milyar dolar hasılat elde edip, tarihin en çok kazanan filmi olarak tarihe geçmişti. Ancak burada unutulmaması gereken bir detay var. Avatar, yıllar içerisinde bazı ülkelerde tekrar tekrar vizyona girdi. Bu da 2.9 milyar dolarlık hasılata ulaşılmasını kolaylaştırdı. Avatar: The Way of Water’ın bu rekoru kırıp kıramayacağı merak konusu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com