Ana sayfa » Yerel » OĞUZHAN: “PARLAYAN BİR ALİAĞA GÖRMEDİK AMA, TÜM ARAZİLERİ TALAN EDİLEN BİR ALİAĞA GÖRDÜK…”

OĞUZHAN: “PARLAYAN BİR ALİAĞA GÖRMEDİK AMA, TÜM ARAZİLERİ TALAN EDİLEN BİR ALİAĞA GÖRDÜK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İlçe Binasında düzenlenen kahvaltılı toplantıya CHP’nin ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetimleri ile belediye meclis üyeleri katıldı. Oğuzhan Kahvaltı sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Değerli Basın mensupları, çok kıymetli yol arkadaşlarım öncelikle hepiniz kahvaltımıza hoşgeldiniz.

Malumunuz , sizlerle gerçekleştirilen bir kahvaltılı sohbet organizasyonunda, Cumhur İttifakının küçük ortağının İlçe Başkanı, Genel Başkanımızın 3 Aralık tarihinde milletimize UMUT olan vizyon açıklamasına ilişkin talihsiz beyanlarda bulunmuştur.

Söz konusu açıklamaları okurken , Sayın Başkan, alanında söz sahibi, yetkin , bilinir hangi EKONOMİSTLERDEN bilgi almıştır, merak buyurduk.

Öncelikle Sayın Başkana , açıklamasında ülkenin karanlık günlerden geçtiğini itiraf ettiği için teşekkür ediyorum.

Bizler ! Genel Başkanımız Sayın KILIÇDAROĞLU’na inanlar olarak hayal kırıklığına uğramadık, Sayın Başkan. Bilakis iktidara gelişimizi daha bir heyecan ve çoşku ile bekliyoruz.

Sayın Başkan, ülkenin içinde bulunduğu karanlık durumu itiraf etmiş ama bu durumun sorumlusunun muhalefet olduğunu iddia etmiştir. 20 yıllık AKP iktidarının ilk 15 yılı kendilerinin muhalif olduklarını mı unuttular acaba diye düşünmeden de edemedik.

MHP Aliağa İlçe Başkanı açıklamalarında , Başkanlık sistemine geçmeden önce Cumhuriyetimizin ve daha bir çok Demokratik, Gelişmiş Ülkenin yönetim şekli olan PARLAMENTER SİTEME UCUBE demiştir. Üstelik hedeflenen güçlendirilmiş bir yönetim anlayışı için bu tabiri kullanmıştır. Ancak, bizim ucube tanımızı ile Başkanın ucube tanımı taban tabana zıt olmuştur. Bütün yetkilerin TEK ADAMDA toplandığı bir idare şekli ne zamandır demokratik olmuştur?

GÜÇLÜ TÜRKİYE, denetlenebilir, hesap veren, liyakatli yöneticilerin işbaşına gelmeleri ile mümkündür. O güzel günlere az kaldığının müjdelendiği bir gün olmuştur 3 Aralık.

MHP İlçe Başkanı Sayın Aydemir, zihniyetimizi kargaşa ve kaosa sürüklemek isteyenler olarak ETİKETLEMİŞTİR. Sayın Başkan Bizler , Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı ve her bir üyesi ihanet planları içinde olmak İTHAMINIZI kabul etmiyor, ve milliyetçiliğin, vatanseverliğin kimsenin tekelinde hele hele partilerin tekelinde olmadığını bir kez daha tekrarlıyoruz.

Kalbimizde Vatan ve Millet Sevgisi ile DÜN olduğu gibi BUGÜNDE ,Aydınlık , Müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğimizi büyük bir kararlıkla tekrarlıyoruz.

Gelelim birazda Aliağa Gündemine,

MHP İlçe Başkanı Sayın Aydemir , Belediye Başkanının Aliağa’yı İzmir’in parlayan yıldızı yaptığını iddia etti. Parlayan bir Aliağa Görmedik ama, arazileri talan edilen bir Aliağa gördük.

Bir haber sitesinde ‘Bir şirket Profili: Seçimden sonra kuruldu, MHP’li Belediye iki yılda 14 İhale yağdırdı’ şeklinde yer alan habere istinaden soruyoruz bizlerde ‘ARTİFE İNŞAAT YAPI PEYZAJ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞİRKETİNİ. Bu şirketin sadece Aliağa Belediyesinden iş aldığı doğru mudur? 2 yıllık ömründe Aliağa belediyesinden hangi işeri, hangi fiyatlara almıştır?

Battı çıktı projesi Aliağa’mıza hayırlı uğurlu olsun, yapım esnasında ciddi bir emek veren İzsu’ya teşekkür ediyoruz. Her ne kadar Büyük Ortağın. İl. Başkanı , Aliağa da CHP’li Büyükşehir’in çalışmaları engellediğini söylemiş, ise de hafızamız yanıltmıyorsa Başkan Acar, İzsu’ya katkılarından dolayı teşekkür etmişti. Gönül isterdi ki İl Başkanı bu beyanatı verdiğinde , Belediye Başkanı gerçeği belirtsin.

Katılımınız için şahsım ve arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum…”

Aliağa CHP İlçe Başkanı Av. Özlem ŞAN OĞUZHAN

Oğuzhan’ın konuşmasının bitiminde İlçe yöneticisi Önder Koç multivizyon destekli bir sunum yaparak Aliağa Belediyesinde verilen ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ifadesinde bulundu. Koç ihalelerle ilgili tek-tek bilgiler vererek bazı şirketlere yönelik ayrımcılık yapıldığı iddiasında bulundu. Koç şöyle devam etti:

16.06.2022 tarihinde Aliağa Şehir Merkezi Farklı Seviyeli Kavşak ihalesine çıkıyor. İhale Pazarlık yöntemi ile yapılıyor. İhaleyi Pazarlık yaparak NET Yapı diye bir şirket 108.104.700 TL ile kazanıyor. Biz ihaleden ne anlıyoruz alan firma anahtar teslim olarak Kavşağı bitirip çıkacak. Ama asıl hikaye daha sonra devam ediyor.

12.09.2022 tarihinde Katlı Kavşak Aydınlatma Direği ihalesin çıkıyor. İhale Pazarlık yöntemi ile yapılıyor. İhaleyi OPTOLED firması 7.306.000TL ile kazanıyor

19.10.2022 tarihinde Su Köprüsü, Antik Sütun ve Peyzaj için ihaleye çıkıyor. İhaleye Pazarlık yöntemi ile Jeotermal Enerji Şirketi çağrılıyor. 13.99.679 TL gibi bir para ile Jeotermal kazanıyor kazanıyor.

25.11.2022 tarihide tekrar bir ihaleye şahit oluyoruz. Bu sefer Su Köprüsü, Antik Sütun ve Peyzaj için ihaleye çıkıyor. Yanlış anlamadınız. Tekrar aynı ihale. Bu sefer İkiay firması ihaleye giriyor ve 8.926.323 TL ile ihaleyi kazanıyor.

Aradaki 5.000.000 TL gibi bir fark ne oluyor acaba. İlk ihaleye çıkan Park ve Bahçeler Müdürlüğündeki ekibiniz mi ihale yapmayı bilmiyor yoksa Jeotermal A.Ş firmanızdaki personel mi çok iyide bu kadar fark çıkabiliyor.

Bu kadarla bitti mi tabiki hayır talan devam ediyor.

21.11.2022 tarihinde Aliağa Belediyesi Spor ve Yaşam Merkezi Bina Yapım ve Peyzaj Düzenlemesi İşi için ihaleye çıkıyor. İhaleyi Sarılar İnşaaat firması 215.220.000 TL gibi neredeyse bir ilçenin 2022 bütçesi kadar bir para ile kazanıyor.

31.03.2022 tarihide Aliağa Belediyesi Spor ve Yaşam Merkezi Yapılmasına İlişin Mimari ve Mühendislik Uygulama Projeleri Hazırlanması İşi için ihaleye çıkılıyor. İhaleyi Nokta Planlama Mimarlık 695.000 TL ile kazanıyor.

21.04.2022 tarihinde yine Aliağa Spor ve Yaşam Parkı Yapılmasına İlişkin Mimari Avan Projeleri ve Mühendislik Raporları Hazırlanması İşi için ihaleye çıkılıyor. Bu sefer ihaleyi NEXT Planlama Mimarlık firması 655.000 TL ile kazanıyor.

Sizce de bir gariplik yok mu? Aynı iş 20 gün ara ile 2 ihale.

Biz takip etmekten yorulduk ama başkan ihale!! yapmaktan sıkılmadı.

21.02.2022 tarihinde İzmir Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Yapım İşi için ihaleye çıkılıyor. İhale yine pazarlık usulü ve kazanan firma 8.020.947 TL ile Jeotermal enerji. Biz yine anahtar teslim ihale beklerken bu iş içinde ihale üstüne ihale yapılıyor. Üstelik 180 takvim gününde bitirme zorunluluğu olduğu halde yapılmasına destek verdiğimiz bu tesisine zaman biteceğini merak ediyoruz.

13.05.2022 tarihinde Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi İçin 250 kVA Transformatör ve ENH Montaj Dahil Malzeme Alım İşi için ihaleye çıkılıyor. Yine Pazarlık ve yine Jeotermal Enerji firması. Bu sefer 599.000 TL ile kazanıyor ihaleyi.

31.05.2022 tarihinde Aliağa Damızlık Kıvırcık Koyun Üretim Merkezi İçin Sondaj Hizmet Alımı İşi için ihaleye çıkılıyor. Yine pazarlık usulü ve kazanan firma 703.000 TL ile TESPA şirketi…

Kahvaltılı toplantı soru-yanıt bölümüyle sona erdi…

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com