Ana sayfa » Güncel » NEBATİ, ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ KONUŞTU: “BÖYLE BİR ADIM ATILMASA İYİ OLUR…”

NEBATİ, ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ KONUŞTU: “BÖYLE BİR ADIM ATILMASA İYİ OLUR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarları neticesinde hayata geçirdiği politikalar, Türkiye’de hayat pahalılığının ciddi şekilde artmasına neden oldu. Asgari ücrete geçtiğimiz yıl aralık ayında yapılan zam, ocak ortasında eriyince temmuzda bir kez daha iyileştirmeye gidildi. Ancak bu da yeterli olmadı.

Şimdilerde milyonlarca kişinin gözü, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 14 Aralık’taki ikinci toplantısında. Burada ekonomik veri ve raporlar komisyonla paylaşılacak ve zam pazarlığının çerçevesi şekillendirilecek. Ayrıca işçi ve işveren taraflarının da ilk kez rakam telaffuz etmesi bekleniyor.

Kulislerden yansıyan bilgilere göre Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücretin 7 bin 500 ile 8 bin 500 arasında olması bekleniyor.

BAKAN NEBATİ: BÖYLE BİR ADIM ATILMASA İYİ OLUR…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den de toplantı öncesi dikkati çeken bir açıklama geldi.

Ekonomim.com’dan Vahap Munyar’a yaptığı açıklamada “Asgari ücret artışı temmuz ayı ile birlikte yüzde 95’i buldu. Bu yılı yüzde 65 enflasyonla geride bırakacağız. Dolayısıyla asgari ücret artışı enflasyona 30 puan fark atmış olacak” diyen Nebati, şöyle devam etti:

Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir.

Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım da atılmasa iyi olur.”

PEKİ, KAVCIOĞLU NE DEMİŞTİ?…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş ve Nebati’nin aksine şu ifadeleri kullanmıştı:

“Enflasyonu çok yüksek bazda etkileyen bir yapı söz konusu değil. Yüzde 30 üzerinde asgari ücret zammı verildiği dönemlerde yüzde 8,5 gibi bir enflasyon oluştu…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com