Ana sayfa » Siyaset » İŞTE İYİ PARTİNİN ASGARİ ÜCRET TALEBİ…

İŞTE İYİ PARTİNİN ASGARİ ÜCRET TALEBİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Partisinin asgari ücret talebine ilişkin konuşan Zorlu, “Biz asgari ücretin önümüzdeki ocak ayı itibariyle yapılması muhtemel zam çerçevesinde en az 9 bin 200 TL olması gerektiğini, kendi önerimiz ise İYİ Parti olarak 9 bin 600 düzeyinde bir asgari ücretin vatandaşlarımıza verilmesi gerektiğine inanıyoruz. İşverenlerimizin de bu yükün altında kendilerini rahat hissedebilmeleri adına vergi boyutuyla da devletin desteğinin sürmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ KRİZLERİNDEN BİR TANESİ”

“Enflasyon konusunda baz etkisi sezonu açıldı” diyen Zorlu, “Biz bunu sık sık dile getiriyoruz, bugün açıklanan rakamda başlayan bir illüzyonun ilk halkası. Seçim yaklaşırken milletimize sunulmak istenen baz etkisi senaryosunu başladığına ifade edebilirim. Oysa elimizde çok önemli bir rakam var. 1 Aralık 2022’de TÜFE 21.31; 5 Aralık 2022’de baz etkisiyle düşmüş olmasına rağmen 84,04 puan. Vatandaşlarımızın şunu iyi bilmesini çok istiyoruz: bu açıklanan rakamda fiyatların gerilemesi anlamına gelmiyor, baz etkisi olsa fiyat artışlarında bir yavaşlama eğiliminden söz edebiliriz.

Bugün geldiğimiz hayat pahalılığı, hakikaten Cumhuriyet tarihimizin en önemli krizlerinden bir tanesidir. Bu fiyat artışlarına neler sebep oluyor dersek, daha uzağa gitmeye gerek yok. Ekim ayında başlatılan, yeni ekonomi modeli altında milletimize sunulan o yanlış projenin bir yıkım süreci ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRET EN AZ NET 13 BİN 200 TL OLMALI”

Öte yandan bugün açıklama yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2023 asgari ücret talebinin 13 bin 200 TL olduğunu açıklamıştı…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com