Ana sayfa » Güncel » DİSK EMEKLİ-SEN’DEN: “SANSÜR YASASINA HAYIR!…”

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN: “SANSÜR YASASINA HAYIR!…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Disk Emekli-Sen Merkez Yönetim Kurulu Mecliste görüşülen ve sosyal medya ve internet basınını hedef alan sansür yasasına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Emekliler Sansür yasasına hayır diyor başlığını taşıyan basın bildirisi şöyle:

“Basına ve Kamuoyuna;

Emekliler Sansür Yasasına Hayır Diyor!

Kalemini kuşanarak karanlığa direnen gazetecileri, halkın haber alma hakkını, demokrasiyi hedef alan bir yasa tasarısı; “Dezenformasyon Yasası” adı altında sansürü kanun haline getirecek olan kanun teklifi, yasama yılının başlamasıyla görüşülmeye başlandı.

Her yasa değişikliği teklifinde olduğu gibi, ilgili meslek örgütlerinin, sendikaların görüşleri alınmayan; itirazları dinlenmeyen bu yasa teklifinin kanunlaşması halinde başta basın mensupları olmak üzere bütün toplumu olumsuz etkilenecektir. Tüm toplumu olumsuz etkileyecek olan bu yasa tasarısının hazırlanma süreci bir kez daha demokrasi kültüründen uzak bir Türkiye tablosunu gözler önüne sermektedir.

Türkiye’nin geçtiğimiz yılki insan hakları karnesi de göstermiştir ki Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü baskı ve engellemelerle birlikte anılmaktadır. Gazeteciler gözaltına alınmaya ve tutuklanmaya devam etmekte; basın çalışanları hakkında açılan davalar sürmektedir. RTÜK tarafından muhalif basın-yayın kuruluşlarına idari yaptırımlar uygulanmakta, program durdurma, ilan kesme ve para cezaları verilmektedir.

Dahası yüzlerce internet haberi ve içeriğine, basın yayın kuruluşlarına ait onlarca internet sitesine, sosyal medya paylaşım ve hesaplarına erişim mahkeme kararlarıyla engellenmektedir.

Tüm bu tabloyu daha da ağırlaştıracak koşulları dayatan kanun teklifi, bütün yurttaşlar gibi biz emeklilerin de haberleşme özgürlüğümüze engel olacaktır. 12 Eylül Darbesi’nde kitapların toplatıldığına, yakıldığına; gazetelerin ve dergilerin sansür, toplatılma veya süresiz kapatma gibi yaptırımlarla karşı karşıya kaldığına tanıklık eden emekliler haberleşme özgürlüğünün engellenmesinin sonuçlarını öngörebilmektedir. İşte bu nedenle emekliler sansür yasasına hayır demektedir.

Bizler, DİSK Emekli-Sen’liler, basın ve meslek örgütlerinin çağrısına kulak veriyoruz. Türkiye’de yaşayan emekliler olarak TBMM’yi göreve davet ediyor; haberleşme özgürlüğümüze, gazetecilerin hürriyetine karşı hazırlanmış bu yasanın geri çekilmesini talep ediyoruz. Tek sesli bir basın, tek sesli bir yönetim, tek sesli bir toplum istemiyoruz.

SANSÜR YASASINA HAYIR!…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com