Ana sayfa » Güncel » PUTİN: “KISMİ SEFERBERLİK” İLAN ETTİ, RUSLAR SINIRLARDA KUYRUĞA GİRDİ!…

PUTİN: “KISMİ SEFERBERLİK” İLAN ETTİ, RUSLAR SINIRLARDA KUYRUĞA GİRDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna savaşı için 300 bin yedek askerin derhal göreve çağrılması emrini içeren “kısmi seferberlik” açıklamasının ardından, ülkeyi terk etmek isteyenler sınırlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Rusya’dan vizesiz gidilebilen Türkiye, Sırbistan gibi ülkelere uçak bileti fiyatları da yükseldi.

Kremlin savaş çağındaki erkeklerin kaçmaya çalıştığı yönündeki haberlerin abartıldığını, yanlış bilgiden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Ancak Gürcistan sınırında kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Araçlarda savaştan kaçmaya çalışan erkekler de vardı.

BBC Türkçe’deki habere göre ismini açıklamak istemeyen bir erkek, Putin’in açıklamasının ardından hiçbir şeyini toplamadan pasaportunu aldığı gibi sınıra gittiğini söylüyor. Çünkü savaşa gönderilme ihtimali olanlar grubuna giriyor.

Bazı görgü tanıkları Rusya-Gürcistan sınırındaki Upper Lars kontrol noktasındaki araç sırasının 5 kilometre boyunca devam ettiğini, başka bir grup ise sınırı geçmenin yedi saat sürdüğünü anlatıyor.

Bölgeden çekilen videolarda bazı sürücülerin araçlarını terk ettiği görülüyor.

Gürcistan, Rusya’dan gelenlerden vize talep etmeyen komşu ülkelerden biri.

UÇAK BİLETLERİNİN FİYATLARI FIRLADI…

Rusya ile 1.300 kilometre uzunluğunda sınırı bulunan Finlandiya ise vize talep etse de gece yönetilebilir seviyede bir trafik artışı olduğunu bildirdi.

İstanbul, Belgrad ve Dubai gibi şehirlere ise uçak bilet fiyatları seferberlik açıklamasının ardından yükseldi, bazı yönlere biletler tükendi.
Reuters haber ajansı, Kazakistan sınırını geçen bir tır şoförünün, Rusya tarafından trafiğin yoğun olduğunu söylediğini aktardı.

Reuters ayrıca, Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı’ndan beri ilk kez seferberlik ilan ettiğini yazdı. Moskova’dan yakın ülkelere tek yön uçak bileti fiyatlarının 5 bin dolara yükseldiğini, önümüzdeki günler için çoğu havayolu biletinin tamamen tükendiğini belirtti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com