Ana sayfa » Güncel » “Bireysel Silahlanma Hız Kazanıyor, Gücü Olan 30 Bin Lira Bağış Yapıp Ruhsat Çıkarıyor…”

“Bireysel Silahlanma Hız Kazanıyor, Gücü Olan 30 Bin Lira Bağış Yapıp Ruhsat Çıkarıyor…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Şehirlerde bireysel silahlanmanın artması, silah ruhsatı başvurularının bazı şehirlerimizde patlama yaşaması ve ruhsat alımlarında bağış adı altında para istenmesi” iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP’li Sümer şunları kaydeti:

“Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız ne yazık ki sınırların güvenliğinden tedirgin durumdalar. Her geçen gün kamyonet kasasında nereden geldiği belli olmayan kişilerin şehir merkezlerine bırakıldığı videolar ile karşılaşıyoruz. Sınırlarımızdan elini kolunu sallaya sallaya gelen hangi milletin vatandaşı olmayan kişileri görüyoruz. Yine şehirlerimizde gerçekleşen adli olaylarda sığınmacı ve mültecilerin etkili olmaya başladığını üzülerek takip ediyoruz.

Bu durum vatandaşları bireysel olarak silahlanmaya itiyor. Yapılan araştırmalarda vatandaşlar ülkede sınır güvenliğinin olmadığını, kendilerini güvende hissetmedikleri için silahlanmaya gittiklerini belirtiyorlar. Ekonomik krizin etkisiyle ne yazık ki tahammül sınırı azalan vatandaşların silah kullanım oranı artıyor. Silah ruhsatı almak isteyenlerden ise bağış adı altın istenilen paralar ise tam bir rezalet.”

25-30 BİN TL BAĞIŞLA SİLAH RUHSATI…

Orhan Sümer, silah ruhsat taleplerinde patlama olduğunu velirterek, maddi gücü olanların 25 – 30 bin lira bağış yapıp silah ruhsatı aldığını belirtti.

Sümer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye öyle bir duruma getirildi ki kimse kendini güvende hisetmiyor. 20 yıllık AKP İktidarının memleketi getirdiği durumda herkes kendi güvenliğimi nasıl sağlarım korkusu içinde yaşıyor. Gücü olan yasal yollara başvuran 25 bin 30 bin bağış parası ödeyip, gerekirse rüşvet verip silah almanın yoluna giderken, gücü olmayan ise ruhsatsız da olsa silahım olsun yolunu tercih ediyor.

Bazı illerimizde silah ruhsatı talepleri patlama yapmış durumda. Birçok ilimizde gün geçmeden cinayet haberleri ile karşılaşıyoruz. Yetkili makamların hem bu iddilara cevap vermesi hem de bireysel silahlanmanın önüne geçmesi gerekiyor.”

“ŞEHİRLERİN TEKSAS’A DÖNMESİ AN MESELESİ…”

Orhan Sümer, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Millet olarak silaha düşkünlüğümüz herkesin malumudur. Ancak bunun kontrollü olması ve devlet eliyle bireysel silahsızlanmanın teşvik edilmesi gerekir. Saray iktidarı ise tam aksini yapıyor.

Ekonomik nedenlerde ötürü yaşanan kavgalar, yaralamalar, cinayetler her gün haber bültenlerinde yerini alıyor. Millet bu kadar büyük bir buhranın içerisindeyken silah ruhsat taleplerinde patlama yaşanması ne yazık ki hayra alamet değildir. Şehirlerin Teksas’a dönmesi an meselesidir. İlgili Bakanlığın tüm çevresel nedenleri göz önüne alarak silahlanmanın önüne geçmesi gerekmektedir.

ŞANLIURFA’DA 25 BİN SİLAH RUHSATI BAŞVURUSU…

Orhan Sümer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesinde Şanlıurfa’da yaşanan artışa değindi. Sümer’in soruları şöyle:

1- Türkiye genelinde son iki sene içerisinde kaç bireysel taşıma ve bulundurma silah ruhsatı başvurusu olmuştur?

2- Şanlıurfa ilimizde yirmi beş bin kişinin silah ruhsatı almak için başvurduğu, bu başvuruların on binin imzada, on beş binin ise incelemede olduğu doğru mudur?

3- Şanlıurfa’da silah ruhsatı alabilmek için bağış yapılması istendiği bu rakamın ise on bin liradan yirmi beş bin liraya yükseltildiği iddiaları doğru mudur?

4- Adana’da son iki sene içerisinde kaç adet taşıma ve bulundurma silah ruhsatı başvurusu yapılmış, kaç tanesi onaylanmıştır?

5- Bireysel silahlanmanın önüne geçmek için Bakanlığınızın uyguladığı programlar nelerdir?

6- Türkiye’de kaç adet ruhsatsız silah bulunduğu ile ilgili Bakanlığınızın yaptığı bir çalışma var mıdır?

7- Son üç sene içerisinde ruhsatsız silah satışından hüküm giymiş kaç kişi vardır?

8- Şehirlerin demografik yapısı, gelenek ve görenekleri, silaha olan tutkuları ve adetleri göz önüne alınarak silahsızlandırma için projeler düşünülmekte midir?

9- Bireysel silahlanma sayısının yüksek olduğu illerde adli olayların engellemek üzere Bakanlığınızın gerçekleştirdiği bir program var mıdır?

10- Silah Ruhsatı alabilmek için yapılması gereken bağış miktarını nasıl belirlenmektedir? Yasal yollar ile silah ruhsatı almak isteyen vatandaşların bağış yapmaya zorlanması yasal mıdır?

11- Son üç sene içerisinde yıl yıl belirtilmek üzere gerçekleşen adli olaylarda kullanılan silahların kaç tanesi taşıma veya bulundurma ruhsatlı, kaç tanesi ruhsatsızdır?…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com