Ana sayfa » Güncel » SIFIR OTOMOBİL ALACAKLAR İÇİN, “SATMAMA ŞARTI” GELİYOR…

SIFIR OTOMOBİL ALACAKLAR İÇİN, “SATMAMA ŞARTI” GELİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ticaret Bakanı Mehmet Muş‘un fırsatçılığın önüne geçmek için geçen hafta yaptığı “Belli kilometre dolmadan veya belli süre geçmeden satış kısıtlaması getireceğiz” açıklamasının detayları belli oldu.

Habertrafik’ten Emre Özpeynirci’nin aktardığı bilgiye göre, “Kısa süre içinde yeni araç satışlarına ‘6 ay ve 5 bin km’ kısıtlamasının gelmesi bekleniyor. Ciddi yaptırımları olacak bu kısıtlamanın geçici olması bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?…

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomotiv sektöründe küresel olarak yaşanan bulunurluk, tedarik sorunlarını, arz–talep arasında makası, fiyatlarda kura ve yüksek ÖTV’ye bağlı yaşanan fahiş artışları görmezden gelerek, tüm suçu bayi-galeri ve araç kiralama şirketlerine yükledi.

Gelen ihbarlar ve şikayetlere dayanarak geçtiğimiz hafta bir gazeteye açıklama yapan Muş ‘Şeytan üçgeni’ başlığıyla manşete taşınan şu suçlamaları yaptı:

“Bayiler otomobili galeriye satmış gibi fatura kesiyor ve müşteriye ‘araç yok‘ diyor. Galeride araç katmerli fiyata satılıyor. Şişirilmiş fiyatı kırışıyorlar. Aslında işlem kâğıt üzerinde. Araç kiralama şirketleri de Rent a Car) ana bayiden araç almış gibi görünüp aracı yüksek fiyattan elden çıkarıyor…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com