Ana sayfa » Güncel » TV’de Bile Reklamları Dönen ‘Sabun’ Dolandırıcılığının Akıllara Ziyan Detayları ve Gelen Tepkiler…

TV’de Bile Reklamları Dönen ‘Sabun’ Dolandırıcılığının Akıllara Ziyan Detayları ve Gelen Tepkiler…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomik olarak tüm dünyanın girdiği darboğaz sonrası pek çok insan ek gelir kaynakları arayışına girdi. Ancak maalesef ki bu ek iş arayışları daha kolay para kazanmayı uman kişiler için her zaman güzel sonuçlar doğurmuyor. Biliyorsunuz ki ülkemizde de bir dönem Çiftlik Bank olayları gündeme gelmiş ve çok sayıda insan yüklü miktarlarda kayıplar yaşamıştı.

Şimdi anlatacağımız olayda ise insanları dolandırmak için oldukça ilginç bir yöntem seçilmiş. Üstelik bu yöntemle insanların yalnızca paraları değil aynı zamanda emekleri ve zamanları da çalınmış. Peki olayın aslı astarı ne? Bu dolandırıcılığı bu kadar ilginç yapan ne oldu? Gelin birlikte bakalım.

‘Mobil bayilik’ adı altında insanlara ‘sabun’ yaparak verdikleri paranın 3 katını alacakları söylendi…

Deterjan Pazarı isimli bir ‘şirket’ insanlara bir toz karışımı satılıyor ve bu toz karışımı evde kendi imkanlarıyla banyo topu (sabuna) çevirmeleri isteniyordu. Buraya kadar her şey oldukça normal görünüyor. Ancak işler tam da bu kısımdan sonra karışıyor çünkü firma insanların emek vererek yaptığı bu sabunları kendilerine geri gönderirlerse ödedikleri paranın 3 katı ödeme yapacağını söylüyordu.

Karışımın sabun haline gelmesi için ise ilk başta 30 gün beklenmesi gerektiği söyleniyordu. 30 gün sonunda kendilerine ulaşan sabunlar için kullanıcılara için ödeme yapılacağı vadediliyordu. Ancak bu süre daha sonra 60, sonrasında ise 90 güne çıkartıldı. Yani firma, insanları oyalamaya başlamıştı.

Tabii ki sadece basit bir işlemle sabun yaparak harcadığı paranın 3 katını kazanmak isteyen çok sayıda insan firmanın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına adeta akın etti. Firmanın bu güveni kazanmasında en büyük yardımcısı ise yaptığı reklamlar oldu.

TRT dahil olmak üzere pek çok kanalda reklamları yayınlandı…

Yetkililerden hiçbir açıklama gelmedi ve deterjanpazarı hala aktif olarak satışlarına devam ediyor…

Maalesef yaşanan bu olaylar ve gelen şikayetler üzerine Deterjan Pazarı isimli firmadan hala bir açıklama gelmedi. Instagram, Facebook ve internet siteleri üzerinden hala aktif bir şekilde satış yapmaya devam ediyorlar. Konuyla ilgili şikayetler sonrası ilgili kurum ve kuruluşlardan da herhangi bir açıklama yapılmadı. Diliyoruz ki bu konu bir an önce araştırılır ve daha fazla insanın mağduriyet yaşaması önlenir…

https://www.webtekno.com/sabun-dolandiriciligi-detaylari-tepkiler-h126421.html

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

blank

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com