Ana sayfa » Kültür-Sanat » ESMA KUDAR’DAN SEMBOL KÜLTÜRÜ SERGİSİ…

ESMA KUDAR’DAN SEMBOL KÜLTÜRÜ SERGİSİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ressam Esma Kudar’ın 3. kişisel sergisi, 30 Temmuz Cumartesi günü Tahtakuşlar Etnografya Galerisi yanında hizmet veren Kudart Sanat Bahçesi’nde açıldı.

18 yıldır semboller ve eski uygarlıklarla ilgilenen Kudar, son 9 yılını sergi projesi ile taçlandırdı. Sanatçı, bu projenin son sergisi olan 4. Seriye ‘9 Diyar’ Rüzgâr Resifi’ adını verdi.

Kudar’ın 4 ayrı seriyle anlattığı Maya, Şaman ve Viking sembollerinden oluşan Sembol Kültürü Sergisi büyük beğeni aldı.

Sergide Esma Kudar’ın babası M. Selim Kudar’ın Muatazmayinşatürta isimli kitabının 8. baskısı da yer aldı.

Esma Kudar’ın sergide giydiği kıyafet, konuklar tarafından büyük ilgi gördü. Herkesin beğenisini kazanan kıyafetin tasarımı sanatçının annesi Senem Kudar’a ait. Senem hanım, önceki sergilerde de Şaman kültürünü yansıtan başarılı tasarımlara imza atmıştı. Şatürta Markası’nın sahibi olan Senem hanımın bir sonraki çalışması merakla bekleniyor.

Şaman ve Viking ritüellerinin gerçekleştiği sergide Esma Kudar’ın canlı performansı oldukça ilgi çekiciydi. Sanatseverlerin takdirini toplayan Esma Kudar’ın hocası olan Dokuz Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Turan Enginoğlu, yapmış olduğu konuşmasında öğrencisine övgüler yağdırdı.

Sergi sonunda gerçekleşen kokteylde ikram edilen Kanatlı Ejderha Suyu ve Kızıl Gezegen Suyu ziyaretçilerden tam not aldı.

Sanatçı Esma Kudar yeni projesi için şimdiden hazırlıklara başladı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com