Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Jüpiter’in Kuzey Kutbu’ndan Fırtına Dolu Bir Fotoğraf Paylaşıldı…

Jüpiter’in Kuzey Kutbu’ndan Fırtına Dolu Bir Fotoğraf Paylaşıldı…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-NASA’nın 6 Ağustos 2011’de uzaya fırlattığı ve Jüpiter’i keşfetmekle görevlendirdiği Juno uzay aracı, 2016 yılında dev gezegenin yörüngesine girmişti.

Juno, o günden bugüne Jupiter’den yüksek kaliteli fotoğraflar göndermeye devam ediyor. Juno’nun son olarak geçtiğimiz gün gönderdiği fotoğraf ise Jüpiter üzerindeki devasa fırtınaları gözler önüne serdi.

  1. Jüpiter’e yakın uçuş görevini tamamlayan Juno, bu görev esnasında gezegenin Kuzey Kutbu’ndan etkileyici görüntüler yakaladı. NASA tarafından paylaşılan o görüntüler, Jüpiter’in atmosferi hakkında önemli bilgiler sunan detaylara ev sahipliği yapıyordu. Yeni Jüpiter görüntüleri şu şekildeydi:

Yukarıda gördüğümüz fotoğrafta yer alan her bir girdap benzeri yapı, gezegen atmosferinde yaşanmakta olan fırtınaların ta kendisiydi. Fotoğraftan baktığımızda boyutunu tam olarak kestiremediğimiz bu fırtınaların her biri aslında 50 kilometre yüksekliğe kadar çıkıyor, yüzlerce kilometrelik alanı kaplıyordu.

NASA tarafından paylaşılan açıklamaya göre bu fırtınaların nasıl oluştuğunu anlamak, Jüpiter’in atmosferini ve gezegenin diğer atmosferik özelliklerini oluşturan akışkanlar dinamiği ve bulut kimyasını da anlamamızı sağlayacak. Jüpiter fırtınalarının renkleri ve büyüklükleri, bilim dünyasının yoğun bir şekilde incelemeyi sürdürdüğü alanlar arasında yer alıyor…

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com