Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Türkiye, Avrupa’nın En Çok Oyun Yatırımı Alan Ülkesi Oldu…

Türkiye, Avrupa’nın En Çok Oyun Yatırımı Alan Ülkesi Oldu…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gittikçe gelişen ve büyüyen video oyun sektörü, tıpkı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi görüyor. Birçok girişimci, artık adeta hayatımızın bir parçası hâline gelen video oyunları konusunda hamleler yaparak bu sektöre dahil olmaya çalışıyor.

Şimdi ise ortaya çıkan veriler, Türkiye’nin oyun konusunda Avrupa’nın en önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını ortaya koydu. GameFactory’e göre yılın ilk altı ayında toplanan yatırımlar yüz milyonlarca dolara ulaştı. Ayrıca bu dönemde toplanan yatırımların geçtiğimiz yılın yatırımlarının tamamını geride bıraktığı belirtildi.

Türkiye’deki oyun sektörü 333 milyon dolar yatırım ile Avrupa’nın zirvesinde…

2022’nin ilk yarısı için yayınlanan yatırım raporu, Türkiye’nin 333 milyon dolar yatırım alarak oyun sektöründe Avrupa’da zirvede yer aldığını ortaya koydu. Ayrıca yatırım sayısının 13 olması da dikkat çekti. Türkiye’yi 158 milyon dolar ile Birleşik Krallık, 60 milyon dolar ile Norveç, 53 milyon dolar ile Finlandiya, 24 milyon dolar ile de İsveç takip etti.

Bunun yanı sıra veriler, Türkiye’nin oyun sektöründe son beş yılda ne kadar büyüdüğünü de ortaya koydu. Grafik incelendiğinde, 2017 yılının tamamında 1 milyon dolar, 2022’nin yalnızca ilk altı ayında ise 333 milyon dolar yatırım aldığı görüldü…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com