Ana sayfa » Güncel » ATALAY: “TAYYİP BEYİ SEVERİM…”

ATALAY: “TAYYİP BEYİ SEVERİM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek isimli programa katıldı. Asgari ücrete açlık sınırının altında gelen yüzde 30’luk ‘güncellemeden’ sonra ilk kez TV karşısına çıkan Atalay, yaşanan süreci anlattı.

Atalay, 16 Haziran’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu istediğini belirterek, “O gün Soma’dan 153 işçi çocuğu geldi. Onlara Türk İş’te konuşma yapacağım. O arada sayın Cumhurbaşkanımız bize randevu verdi. Televizyonlarda altyazı geçiyor. Çıktım basın mensuplarının önüne olanı anlattım. ‘Cumhurbaşkanımıza problemleri anlattım’ dedim” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ‘Çalışma Bakanım yurda dönsün, konuşalım sana haber veririz’ dediğini aktaran Atalay, “Aradan 1 hafta geçti, bizi çağırdılar. Aynı komisyonu yolladık oraya. İşveren sendikası başkanı, bakanım ve ben oradayım. Bakan Bey ‘Fiyat artışları ortada, bir şey yapmamız lazım, ne düşünüyorsun’ dediler.

Türk İş üyelerinin yüzde 3’ü asgari ücret alıyor. Bu DİSK’te de böyle, Hak İş’te de böyle. Ben sayın Bakan’a ‘enflasyonu istiyorum’ dedim. Oturduk, aradan zaman geçti. Ertesi gün bir daha oturduk. Son noktada ‘Sayın Cumhurbaşkanı İspanya’dan dönüyor, İstanbul’a gidelim’ dendi. ‘Türk İş’in kırmızı çizgisi yüzde 30’ dedim. Özel sektör ben masaya oturmam diyor. Ben de oturmazsam nasıl çıkacak bu asgari ücret? Mecburuz, kanun var. Asgari ücret yeterli mi, değil, davul çalınır mı, değil. Bu bir ara zam” dedi.

“TAYYİP BEY’İ SEVERİM..”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tartışma yaratan verilerine ilişkin konuşan Atalay, şunları dile getirdi:

“TÜİK’in yaptığı açıklama benim de kafama yatmıyor. İyi yapmıyorsa yetimin, kimsesizin malına el koyuyor demektir, Türkçesi budur. Tayyip Bey’i severim. İyi yaparsa hoşuma gider, kötü yaparsa da konuşurum. Türk İş olmasaydı şu anda kıdem gitmişti. Müzakere ile mücadeleyi beraber yaparım. Kıdemle ilgili İzmit’te 140 bin kişiyle miting yaptım. Ben EYT’yi her yerde söylüyorum. Şu anda toplam 5 milyon EYT’li var. Bir yerlerden başlamak lazım. Adama, kadına demişsin ki ‘Seni bu zaman emekli edeceğim’. EYT’lileri çıkarmak mecburiyetindedirler.”

MAAŞINI AÇIKLADI! “25 BİN 750 TL…”

Atalay, ikramiye almadığını belirterek maaşı ile ilgili şunları dile getirdi:

“Türk İş’te çalışan iki işçinin maaşını alıyorum. 25 bin 750 TL alıyorum. Türkiye’nin hiçbir yerinde Adapazarı dışında evim yok. Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da evim olmadı. 48 yaşında kaloriferli ev gördüm hayatımda. Afyon’da bir dükkan hissesine girdim 2 bin 500 TL kira alıyorum. Ne bankada param ne de arabam var. Hiç bisikletim bile hayatımda olmadı. Bunu sendikacı arkadaşlarım bilir, Adapazarlılar bilir. Ödemiş’teki adam ne bilsin.

Her ay Türk İş’ten temsil giderim var. Haftada 15 gün 10 tane düğüne gidiyorum. Her ay temsil gider hakkım var. Hayatımda hiç kullanmadım. Harcırahlarımı hayatımda kullanmadım. Aksi kanıtlansın Türk İş’e gelmem, Adapazarı’ndaki evimden çıkmam. Demiryollarında işçimin iki misli maaşını alıyorum…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com