Ana sayfa » Güncel » KURBANLIK HAYVAN SATICILARI SON GÜNLERDEN UMUTLU…

KURBANLIK HAYVAN SATICILARI SON GÜNLERDEN UMUTLU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kurban pazarlarında her sene yaşanan yoğunluk bu sene beklenen seviyede gerçekleşmedi. Özellikle ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz her sektörde olduğu gibi hayvancılık sektöründe de kendisini hissettiriyor.

Alıcı hayvan fiyatlarının bu derece artmasından yakınıyor, satıcı ise bu durumun sorumlusunu maliyet tablosu olarak görüyor. İzmir Buca Kaynaklar mevkiinde bulunan kurban pazarında satışlarını sürdüren hayvan sahipleri maliyetlerin bu derece artmasından şikayetçi.

Yemin çuvalını 400 liraya aldıklarından bahseden satıcılar, “Hayvanı nakliye ile taşımak 30 bin TL’den başlıyor, hiçbir mal sahibi kar etmiyor, herkes zarar ediyor fakat buna da şükür diyoruz” şeklinde konuşuyor.

SATIŞ VAR KAZANÇ YOK!..

Fiyatlardaki artışın tatmin etmediğini söyleyen bir hayvan satıcısı, “Mevcut piyasaya göre en ucuz şey hayvan. Her şey yüzde 200 arttı ama hayvan fiyatları anca yüzde100 arttı. Zam geldi ama bizleri tatmin edecek zam gelmedi” derken getirdikleri hayvanların büyük bir kısmının satıldığını söyledi.

Bu satıcıların yanında satışların kazanç getirmediğini savunanlar da bir hayli fazla. Maliyetlerin fazla olmasının buna sebep olduğunun altını çizen esnaf alıcının da mağdur olduğunu savunuyor. Bir başka satıcı, “Geçtiğimiz sene 3 bin 500 TL olan hisse 7 bin TL oldu, onlar da haklı ama piyasada her şeyin 3-4 katına katlandığını düşününce et fiyatları en fazla iki katını gördü” dedi.

“VATANDAŞ ELİNİ ÇABUK TUTSUN…”

Piyasada hayvan kalmadığını dile getiren satıcılar, vatandaşın yakın zamanda bu fiyatları da mumla arayacak olduğunu söyledi. Şu anda fiyatların 20 bin TL seviyesinden 60 bin TL seviyesine kadar uzandığını belirten üreticiler, “6 kişilik bir hayvanın ortalama hisse ücreti 6 bin 500 TL oluyor, bu da yaklaşık 40 bin TL’ye tekabül ediyor” dedi.

Herkesin kendi ekonomik durumuna göre hareket ettiğini söyleyen satıcılar,” Kar etsek de etmesek de baba mesleği olmuş, biz bu mesleği sürdürüyoruz. İnşallah herkes malını satar, alıcı da memnun olsun satıcı da. Herkes birbirine yardımcı olsun.” şeklinde konuştu.

TESİSİMİZ KALİTELİ HİZMET SUNUYOR…

4 yıldan beri Kaynaklar’da bulunan kurban pazarı tesisinin yöneticiliğini yaptığını söyleyen Şükrü Gül, gelen misafirlere kaliteli ve huzurlu bir ortamda hizmet verdiklerini belirterek, “Misafirlerimize Zafer Mahallesi mevkiinde otobanın hemen yanında hizmet veriyoruz. Tesisimizin etrafı çevrili, banyosu, tuvaleti, kesimhanesi ve kafesi gibi imkanları bulunuyor.

Hayvan sahiplerinin işleri zor, yol ücreti geçtiğimiz senelere nazaran daha fazla. Fiyatlar buna rağmen normal. Zaten sınırlı sayıda hayvan kaldı, fiyatlar normal demek ki bu durum böyle. İzmirli hemşehrilerime sesleniyorum ellerini çabuk tutsunlar, hayvan sayısı azalmış durumda” açıklamasında bulundu…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com