Ana sayfa » Güncel » ATALAY: “25.750 LİRA MAAŞIM VAR, BİSİKLETİM BİLE OLMADI HAYATIMDA…”

ATALAY: “25.750 LİRA MAAŞIM VAR, BİSİKLETİM BİLE OLMADI HAYATIMDA…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında soruları yanıtladı.

Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk ara zamma ilişkin konuşan Atalay, “Enflasyon devam ettiği sürece alacağın zammın bir önemi yok. Bana zam ver, arkadan ekmeğe peynire zam yap, önemi yok. Bana zam da verme enflasyon da olmasın” dedi.

Atalay’ın satır başları şöyle:

“Asgari ücret bu ay zamlı başladı. Ağustos’ta arkadaşlarımız zamlı alacak. Talebim şu; bir evvela işten çıkarmamayla ilgili Bakanlık birim kursun. Bizde kuruyoruz. Kim işten çıkıyorsa bizi arayacak. İki istediğin zammı al, enflasyonun devam ettiği müddetçe zammın bir önemi yok. Muhalefet, iktidar, sivil toplum örgütleri bununla ilgili bir çalışma yapmak durumunda. Bir an evvel bu enflasyonla ilgili iyi bir çalışma yapmak lazım. Bu işin Türkçesi, enflasyon da olmasın, zam da verme. Toplumun, şahsımın, Türk İş’in talebi bu.

“HİÇ BİSİKLETİM BİLE OLMADI HAYATIMDA…”

Ben hiç ikramiye almıyorum. Türk İş’te çalışan iki işçinin maaşını alıyorum. 25 bin 750 TL alıyorum. Türkiye’nin hiçbir yerinde Adapazarı dışında evim yok. Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da evim olmadı. 48 yaşında kaloriferli ev gördüm hayatımda. Afyon’da bir dükkan hissesine girdim 2 bin 500 TL kira alıyorum. Ne bankada param ne de arabam var. Hiç bisikletim bile hayatımda olmadı.

Bunu sendikacı arkadaşlarım bilir, Adapazarlılar bilir. Ödemiş’teki adam ne bilsin. Her ay Türk İş’ten temsil giderim var. Haftada 15 gün 10 tane düğüne gidiyorum. Her ay temsil gider hakkım var. Hayatımda hiç kullanmadım. Harcırahlarımı hayatımda kullanmadım. Aksi kanıtlansın Türk İş’e gelmem, Adapazarı’ndaki evimden çıkmam. Demiryollarında işçimin iki misli maaşını alıyorum…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com