Ana sayfa » Güncel » METAL İŞÇİLERİ BİRLİĞİ: “KOÇ HOLDİNG YENİ MARKALAR SATIN ALIYOR, VE KAR REKORLARI KIRMAYA DEVAM EDİYOR…”

METAL İŞÇİLERİ BİRLİĞİ: “KOÇ HOLDİNG YENİ MARKALAR SATIN ALIYOR, VE KAR REKORLARI KIRMAYA DEVAM EDİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal medyadaki sayfalarında 76 bin takipçisi bulunan Metal İşçileri Birliği, Koç Grubunun yaptığı bir satın alma anlaşmasına yönelik paylaşımda bulundu. Grubun paylaşımı şöyle:

“İşçiler ekonomik yıkımın faturası altında ezilmeye, Koç Holding büyümeye devam ediyor! Bir yandan Türpraş’ta olduğu gibi işten atmaları devreye sokan diğer yandan bir çok fabrikasında işçilere düşük ücret dayatan Koç Holding, kâr rekorları kırmayı sürdürüyor. İşçilerin emeği üzerinden büyüyen Türkiye sermayesinin koç başı, Arçelik bünyesine yeni markaların satın alınmasıyla paraya para demiyor.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haber şu şekilde; “KAP’a yapılan açıklamaya göre gerekli izinlerin ve anlaşma koşullarının karşılanmasının ardından Arçelik, Indesit International JSC ve Whirlpool RUS LLC şirketlerinin tamamını Whirlpool EMEA SpA’dan satın alacak.

Satın alınan varlıklar arasında Rusya’nın Lipetsk kentinde yılda 2.8 milyon adet soğutucu ve çamaşır makinesi üretimi yapan 2,500 çalışanlı üretim tesisi de yer alıyor.

Açıklamada satın alma bedelinin çeşitli değişkenlere göre belirlendiği ifade edilerek şu anki satın alma bedeli üst sınırının 220 milyon Euro olduğu belirtildi.

Arçelik’in satın aldığı şirketler Rusya, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbeycan, Kazakistan, Belarus ve Moğolistan pazarında faaliyet gösteriyor.”

Yarattıkları kriz ile işçi ve emekçileri tam anlamıyla yıkıma sürükleyenlerin büyüme öyküsü bu. Bu gidişi işçi sınıfı durdurabilir. Emeğimize, alınterimize sahip çıkmak için birleşelim, sömürücü asalaklardan haklarımızı söküp alalım…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com