Ana sayfa » Güncel » TALİH KUŞU ARTIK UÇAMIYOR, AMA KAZI-KAZANLAR YOK SATIYOR!…

TALİH KUŞU ARTIK UÇAMIYOR, AMA KAZI-KAZANLAR YOK SATIYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bir zamanlar Türk insanının vazgeçilmez bir tutkusu olan Milli Piyango bileti, artık eski günlerini mumla arıyor. Her ayın 9, 19 ve 29’unda çekilen, özellikle yılbaşı çekilişlerinde toplumun her kesiminde büyük heyecan yaratan Milli Piyango, yerini Kazı Kazan’a bıraktı.

Son zamanlarda vatandaşın başına konmayan, kimseyi sevindirmeyen Talih Kuşu, güven kaybına uğradıktan sonra artık insanlara umut olmaktan çıktı. Uzunca bir süredir ne Milli Piyango bileti satan bayi var, ne de şansını denemek isteyen…

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, Milli Piyango biletinin gezici bayilerin çok azında olduğunu, çoğunlukla makinelerden oynandığını, vatandaşın bilet alarak şansını deneme alışkanlığını yitirdiğini söyledi. Milli Piyango’da çeyrek, yarım biletin artık kalktığını, tam biletin 30 liradan satıldığını belirten Başkan Çakmak, ikramiye sayısının da azaltıldığına dikkat çekti.

Amorti dışında son rakamına göre iki amorti, 10 adet 1 milyon lira ve bir adet de 4 milyon liralık en büyük ikramiye vermeye başlayan Milli Piyango’nun ayrıca teselli ikramiyesi dağıttığına vurgu yapan Başkan Çakmak, şu değerlendirmelerde bulundu:

10, 20, 30 LİRALIK KAZI KAZAN’LAR YOK SATIYOR!

“Milli Piyango gibi bir değerimiz, heyecanımız vardı, yok ettiler. Son iki rakam, üç, dört rakam gibi çeşitli ikramiye kategorilerini kaldırdılar. Getirdikleri ikramiye kategorilerinin hiçbir cazibesi yok. Eskiden insanlar, son iki, son üç rakamdan ikramiye kazandıklarında bile mutlu oluyorlardı. O mutluluğu ellerinden aldılar.

Milli Piyango’nun eski havası kalmadı. Talih Kuşu artık uçamıyor, uçamadığı için de kimsenin başına konmuyor. Fakat Kazı Kazan satışlarında inanılmaz bir patlama oldu. Öyle ki bir bayi, Kazı Kazan satışlarından günde 1000 lira kazanabiliyor. 10, 20, 30 liralık Kazı Kazan biletleri yok satıyor. İnsanlarımız artık bayilere Milli Piyango bileti almak için değil, Kazı Kazan ile şansını denemek için gidiyor. Gezici bayilerimizin çok büyük bir kesimi Kazı Kazan’cı oldu….

Kaynak-Egede Sonsöz

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com