Ana sayfa » Güncel » YÜRÜK: “EYT’Lİ İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR, ELİNDEN ALINAN HAKLARIN GERİ İADESİNİ İSTİYOR…”

YÜRÜK: “EYT’Lİ İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR, ELİNDEN ALINAN HAKLARIN GERİ İADESİNİ İSTİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Uşak EYT/SYD Derneği Başkanı Talip Yürük sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, EYT haksızlığının, mağduriyetinin bitmesini istiyorsak hepinizi birlik ve beraberliği davet ediyorum çağrısında bulundu. Yürük’ün paylaşımı şöyle:

“Sevgili kaderdaş arkadaşlarım:

EYT ne istiyor, insanca bir yaşam hakkı istiyor, mağduriyetlerinin giderilmesini, elinden alınan haklarının geri iadesini emekli olunca yaşam şartlarının yaşam standartlarında olmasını istiyor.

Bunu isterken de lütuf değil yıllarca ödediği primlerin karşılığını istiyor, sanki bize lütuf da bulunacaklar, öyle bir algı yaratılmış ki sanki bu yasaları biz çıkarıyoruz gibi sen 45 ve 50 yaşında emeklilik hak ediyor musunuz denmesi son derece yanlıştır,

Bunu diyenler 43 yaşında 46 yaşında emekli olmuş ve devletten maaş alan insanlar. Sen kendine reva görüyorsan kusuruma bakma bende görüyorum.

Dünya’daki gibi çalışma şartları, yaşam şartları ülkemde de olsun bekleyelim 60-65 yaşını. Ben işsiz kaldığımda İŞKUR a başvurduğum da bana 35 yaşından büyüksün iş veremeyiz deniyorsa o zaman beni 35 yaşında emekli edecek, ya da bu saçma sapan durumları düzelteceksiniz.

Ben, prim ödedik sıra benim maaşımı arttırmakta, üstüne düşüyorsa düzelteceksiniz, düzeltildiğinde ben emekli olmak istiyorum dersem o zaman bana kendinde reva görüyor musun demeye hakkınız olur.

Benim arkadaşlarım iş bulamıyorum, evime ekmek götüremiyorum diye canına kıyıyorsa hiç kimse kusura bakmasın bu işte bir terslik var demektir.

Bu haksızlıkların bitmesini istiyorsak hepinizi birlik ve beraberliğe davet ediyorum…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com