Ana sayfa » Güncel » “ENFLASYON VAR DİYE YAZANA, FİYAT ETİKETİ PAYLAŞANA HAPİS CEZASI GELİYOR…”

“ENFLASYON VAR DİYE YAZANA, FİYAT ETİKETİ PAYLAŞANA HAPİS CEZASI GELİYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, “Enflasyon almış başını gidiyor. Hiperenflasyon dönemine doğru koşuyoruz!” değerlendirmesini yaptı.

Turan yazısında , “Enflasyonun yıllık yüzde 200’ü aşması hiperenflasyondur! Buna ‘dörtnala enflasyon’ da denilebilir. Halk düşmanıdır! Paranın pul haline gelmesi, insanların alım gücünün aşırı derecede azalması, yoksulluğun daha da artması demektir. İşte, o düşmanın yaratıcısı ülkeyi yönetenlerdir!

Türkiye’de hâlâ ekonominin kuralları uygulanmıyor. Üretimi arttırmadan, var olan gerçekleri saklayıp haberleri karartmakla, rakamlarla oynayıp sonuçları düşük göstermekle enflasyonun önleneceğini sanıyorlar!” düşüncesini dile getirdi.

Turan yazısını şöyle sürdürdü:

Dinmek bilmeyen zam fırtınası kasırgaya dönüşerek bütün maaş ve ücretleri vahşice yuttu.

Acımasız enflasyon karşısında ezilen işçi, memur, emekli şimdi Temmuz ayında gerçekleşecek “6 aylık enflasyon farkı ödemelerini” umutla bekliyor. Fakat bu sınırlı ödemelerin derde deva olması mümkün değil! Ağır zamlar, verilecek paraları çoktan silip süpürdü bile…

İktidar, yersiz ve zamansız projelerle milletin vergilerini oraya-buraya savuracağı yerde, çaresiz vatandaşlarını düşünmeli!

“Enflasyon var” diyene hapis!

Ulus olarak durumumuz son derece endişe verici olmasına rağmen iktidar hâlâ gerçekleri karartma peşinde!

Sertlikle, cezaları arttırmakla ekonominin düzeldiği bugüne kadar görülmüş şey değildir.

Ülkeyi boğan yasaklara şimdi yenileri ekleniyor.

Meclis Başkanlığı’na verilen yeni yasa teklifine göre, bundan böyle “Enflasyon var diyene de fiyat etiketlerini haber yapana da” hapis cezası geliyor.

“Şaşkın ördek suya geri geri dalarmış!” misali sansürle, yasaklarla, hapis cezalarıyla ekonomiyi düzelteceklerini sanıyorlar!…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com