Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK: “ARTIK HİÇ BİR SÖZE İNANMIYORUZ, BUNDAN SONRA YALNIZCA İCRAATA BAKIYORUZ…”

ÖZÜPAK: “ARTIK HİÇ BİR SÖZE İNANMIYORUZ, BUNDAN SONRA YALNIZCA İCRAATA BAKIYORUZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak açıklamalarda bulundu. Siyasete girip-girmeyeceğine ilişkin sorulara da yanıt veren Özüpak şunları söyledi:

“EYT’liler olarak biz Türkiye’yiz..”

“O yüzbinler şimdi milyonlar… Sayımız 5 milyona yakın, ailelerimizle birlikte de 15 20 milyona tekabül eden bir mücadelenin içerisindeyiz. Aslında Türkiye’den bahsediyoruz. Daha doğrusu, iktidarı muhalefet muhalefeti iktidar yapabilecek bir güçten bahsediyoruz. Burada EYT’liler çok uzun bir zamandır bir mücadele veriyor.

Platform olarak başladı. Sonrasında da bir STK olup, ilk derneği 2015 yılında kurup bugün federasyon olarak derneklerimizin çok çeşitli illerimizde var olan fedarasyon derneklerimizle mücadelemize devam ediyoruz. Burada da hangi aşamada diye sorduğunuzda biz bir sona yaklaştığımızın hissiyatını yaşıyoruz.

Mücadelemizin sonuç alabileceği bir süreci taşıyoruz. Bunu da neden derseniz? Biliyorsunuz her seçim sürecinde EYT’liler tozlu raflardan iniveriyor. Vaatler veriliyor, sözler veriliyor ama ne yazık ki bir türlü Türkiye’mizin derya deniz olan kaynak sıralamasında bizler ötelenenler oluyoruz.”

Vaatler icraate dönüşmediği süreçte sütten ağzımızın yanıp da yoğurdu üfleyerek yiyen bir topluluk olarak evet biz kararlıyız. İktidarda kalmak istiyorsa şu anki hükümet bunu vaat olarak değil çünkü iktidara yakışan icraattir. Muhalefet de neden iktidara taliptir? Vaat verecektir, burada da iktidarın böyle bir vaat verme sürecini asla tasvip etmiyoruz.

Sadece icraat istiyoruz diyoruz. Siyasi partilerin hep bizi böyle bir siyasi malzeme olarak kullanması açıkçası yıllardır süre gelen bir mücadele vermiş oldu. Burada da çok önemli 2023 seçimleri ya da erken seçimde de biz diyoruz ki icraat istiyoruz. İktidara yakışan budur.

Cumhur ittifakı yıllardır bize bazı algılarla yaklaştı. Kabul edemeyeceğimiz işte türemişler köpükler Erken Emeklilik istiyorlar. Bütçeyi kesiyorlar algılarıyla yaklaşıldı. Biz yıllardır devam ettik bu mücadelemize. Ama konuşmayanları 15 Mayıs’ta güzel de miting yaptık. Gündemimizde yok denilen süreçte şu an çalışma yapıyoruz açıklamaları gelmeye başladı.

Milyonların sesine çığlığına yine dönüyoruz dolaşıyoruz seçim sürecine. Bu oy potansiyeli hiçbir partinin gözardı edebileceği bir oy oranı değil. Deniliyor ya, 20 yıldır yönetiliyoruz. Bir söz ile ötelendik. Bu sadece EYT’liler değil, birçok konuda Türkiye mağdur kesim var. Siyasi partilerden isteğimizdir bizi seçim malzemesi yapmasınlar.

“Basına yansıyan yıllardır söylemler var. İthal çözümler var. Bizim Türkiye’mizin SGK’sının maalesefteki geçmişte 3’lü koalisyonun sonucu olan bu mağduriyet bugün dışarıdaki çalışma hayatının formülleri ile çözüm aranıyor. Bu kesintilerle yol alınmaya çalışıyor. Hiçbir söyleme inanmıyoruz.

Çalışma bakanımız çıkacak şu şartlarda bunun çalışmasını yaptık. Cumhurbaşkanımız onaylayacak. Ondan sonra mağdur arkadaşlarımız partisine gidip oyunu verecek. Bu saatten sonra bizim mağduriyetlerle işimizin olmadığını kitlemizde biliyor, topluluğumuz biliyor.

“Siyasi partilerden hiçbir teklif yok. Ben böyle bir düşünceyle mücadeleye girmedim. Çünkü ben biraz daha EYT’li arkadaşlarımızdan biraz daha şanslıyım. Ama öyle bir safha girdik ki Meclis görüşmeleriyle yön veriyoruz. Dava bizi nerede nasıl istiyorsa, nerede olmamız gerekiyor biz orada olmaya her daim hazırız.

Gerçekten hakkıyla işini yapanları görüyoruz. Niçin olmasın ki bizden birinin mecliste o kürsüde hakkımızı savunmasın? Ben niye bugün bir EYT’li arkadaşımın Meclis’te olmasının gururunu yaşarım. Evet bizim hakkımızı savunuyor diyeceğim…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com