Ana sayfa » Güncel » “KORSAN TÖREN YAPIYORLAR, AZİZ ŞEHRİN FETİH YILDÖNÜMÜNDE BİLE BÖLÜYORLAR..”

“KORSAN TÖREN YAPIYORLAR, AZİZ ŞEHRİN FETİH YILDÖNÜMÜNDE BİLE BÖLÜYORLAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethinin 569. yıl dönümünün kutlandığı etkinlikte açıklama yaptı.

Konuşmasında İstanbul’un fethinin önemini anlatan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Bize göre de bu çağda İstanbul’un fethi gönüllerin fethidir. Ayrıştırmak yerine birleştirmek, bölmek yerine birleştirmek, korkutmak yerine sevmektir bu çağda fethin adı. Yani gönüllerin fethi.

Her koşulda bilimden sanattan kültürden yararlanmak, şehri ve ülkeyi ileri götüren aydın insanlara itibar etmektir. Biz tam da bu anlayışla şehrimizde yaşayan her İstanbulluyu kucaklıyoruz. Kimsenin kökenine, inancına, hayat tarzına bakmadan her bir hemşehrimizi eşit, onurlu ve birinci derece vatandaş kabul ederek eşit hizmet üretiyoruz.

Şehrimizin her köşesine hizmet götürüyoruz. Nerede bir hukuksuzluk varsa, nerede yanlış veya yolsuzluk varsa, nerede israf varsa karşısında duruyoruz. Nerede bir mağdur, yoksul varsa onun yanında yer alıyoruz.

Biz göre bu çağda fetih; çocuklar sağlıklı gelişsin, yetişkinler huzur bulsun diye milyonlarca vaadi yapmaktır. Bize göre fetih İstanbul’un değerlerine sahip çıkmaktır. Biz Fatih’in Atatürk’ün emanetine daha önce kimsenin çıkmadığı kadar sahip çıkacak iddiayı taşıyoruz.

Biz İstanbul’a sahip çıkarken, İstanbul için gece gündüz can siparene çalışırken, İstanbulluların yaşam kalitesini yükseltmek için mücadele ederken elbette bize engel çıkarmak isteyenler olacaktır. Önümüzü kesmenin tuhaf tuhaf icatlarını yapacaklardır. Bize karşı aklımıza gelmeyen yeni ve hukuksuz adımlar atanlar olacaktır. Bu şehri bize emanet eden Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusunun kutsal emaneti ihanet etmek isteyenler olacaktır.

Örneğin atadan miras kalan bu kadim şehrin hayat damarlarını kesmek için adına Kanal İstanbul denen beton bir kanal kurmak isteyenler olacaktır. Kendi alanlarında şehrin doğal ormanlarını, tarım alanlarını, Kuzey Ormanları’nı ranta açarak büyük bir tehdit altına sokanlar olacaktır.

Örneğin Osmanlı’dan bize miras kalmış olan milyarlarca dolarlık yatırımla inşa edilmiş olan Atatürk Havalimanı’nı çöpe atmak istiyor olabilirler. Plansız ihale yapar, ihalesiz oraya makine sokar, makine soktuğu yerde katır kutur o pistleri kırmaya çalışıyor olabilirler. Ama size söyleyeyim: Bunu yapmak için sadece ve sadece bir yıldan az ömürleri kaldı.

Dahası bugün Atatürk Havalimanı’nda korsan bir tören ekleyerek bu aziz şehrin fetih yıl dönümünü bile bölmek için çaba sarf ediyorlar. Size mesaj atarak “buraya mecbur gelin” dedim mi? Size mesaj çekip “buraya gelmezseniz yarın işinize de gidemezsiniz” dedik mi? Yani kendi kendinize gönülden buraya geldiniz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com