Ana sayfa » Güncel » “TÜPRAŞ’TA PAZARTESI GÜNÜ İŞTEN ATMA SALDIRISI PLANLANIYOR, LİSTELER KONUŞULUYOR..”

“TÜPRAŞ’TA PAZARTESI GÜNÜ İŞTEN ATMA SALDIRISI PLANLANIYOR, LİSTELER KONUŞULUYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal medya da örgütlü Petrokimya İşçileri Birliği grubunda, Tüpraş’ta çok yakın bir gelecekte işçi kıyımı yaşanabileceği, bunu için gerekli önlemlerin alınmasına yönelik dikkatleri çekme amacıyla paylaşımda bulundu. İşçileri olası saldırıya karşı topyekün direnişe çağıran paylaşım şöyle:

“Tüpraş Sermayesi Petrol-İş Şubelerine ve Genel Merkeze Liste Veriyor, Seçin Diyor!

İşten Atmanın Seçimi Olmaz! Örgütlülüğümüze yönelik saldırıya karşı topyekün direnişe!

İşten atma saldırısı tek bir işçiyi hedef almaz. Topyekûn bir örgütlülüğü hedef alır. Mesele kişiler temelli değildir. Saldırı Tüpraş işçisinin sendikal hakları, birliği ve bütünlüğüne yöneliktir.

Sendikanın listeler geldiği an bu listeyi tümüyle reddetmesi gerekirdi. İşten atılması planlanan kişilere sendikal kanallar aracılığı ile haber verilmesinin hiç bir açıklaması yoktur.

Sendikal örgütlülüklerimiz ne zamandır insan kaynakları gibi çalışmaktadır? Listeyi yırtıp atmak yerine tartışmaya açmak sendikanın geldiği iş birlikçi noktayı gösterdiği gibi Tüpraş İşçisine de hiç bir şey kazandırmayacaktır.

Derhal Harekete Geçilmelidir!

Beklemek, masa başı toplantılarda sunulan teklifleri değerlendirmek işten atma saldırı devredeyken bizlere kaybettirir. Listeyi tartışmayı bırakıp derhal çözümü tartışmalıyız. Tek bir işçinin dahi işten atılmasına izin verilmemeli, buna yönelik dört rafineride birden topyekün mücadeleyi örebilecek eylem hattının en hızlı şekilde kurulması gerekir.

Bu nedenle işten atma saldırısının tek gündem maddesi olacağı üye toplantıları 4 rafineride de gerçekleşmelidir. Mücadele önerileri hızlıca ortaklaştırılmalı, Tüpraş İşçisi geçmişten geleceğe mücadele dinamizmini tekrardan Koç Sermayesine hatırlatmalıdır.

Hayat pahalılığında, işsizlik tehdidi ve baskılarla sermaye sınıfı örgütlülüğe savaş açmış durumdayken geri atılmış her adım yarınki mücadelemizi ezmeyi amaçlıyor.

Bizleri yanı başımızdaki işçi arkadaşımızın ekmeğiyle terbiye etmeye çalışanlara “arkadaşım yoksa üretim de yok” diyebilmeli, mücadeleyi örmek adına adımlarımızı daha hızlı atabilmeliyiz….”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com