Ana sayfa » Kültür-Sanat » Aliağa’dan Bitlis’e Canlı Tiyatro Oyunu…

Aliağa’dan Bitlis’e Canlı Tiyatro Oyunu…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ALBET Çocuk Tiyatrosu, uzun bir aradan sonra ‘Çıtır ile Pıtır Görev Başında’ isimli oyun ile sahne aldı. İlk kez sahne deneyimi yaşayan kursiyerler minik izleyicisine tiyatro ziyafeti sundu. Yoğun ilgi gören oyunu Bitlis’te köy okulunda eğitim gören öğrenciler online olarak canlı izleme imkanı buldu.

Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde ilkokul öğrencileri için sahnelenen oyunda minik tiyatroseverler salonu tıklım tıklım doldurdu. Yaklaşık bir saat süren oyunda öğrenciler tiyatro izlemenin keyfini doyasıya yaşadı. Öğrencilere büyük heyecan yaşatan oyun esnasında Bitlis’te bir köy okuluna zoom bağlantısı yapıldı. Yapılan online bağlantı sayesinde köy okulunda eğitim gören öğrenciler ilk kez bir tiyatro oyununu canlı olarak izlemenin mutluluğunu yaşadı.

“TİYATRO İLE BULUŞMANIN HEYECANINI YAŞADIK..”

Minik seyircinin tiyatroyu çok özlediğini belirten ALBET Tiyatro Eğitmeni Evrim Yaşar, “Pandemi sürecinde sanata uzak kalan çocuklarımız sanatı, sahneye çıkmayı, tiyatro ile iç içe olmayı çok özledi. Bugünkü oyunda başarılı bir sahne performansı gösteren kursiyerlerimiz ilkokul öğrencilerine sanat dolu keyifli anlar yaşattı. Oyunumuzun teması, çocukların yaptığı yanlışları tatlı ve sevimli bir dille farkına varmalarını sağlayarak doğruları anlatmaktı.

Küçük izleyicimiz salonumuzu tamamen doldurdu. Oyunumuzda Bitlis’te bir köy okuluna da online olarak konuk olduk. Uzakları yakın ederek köy okulundaki öğrencilerimizi tiyatro ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Bizlere bu imkanları sağlayan, çocuklarımızı küçük yaşta sanat ve tiyatro ile buluşturan Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİTLİS’TEN BAŞKAN SERKAN ACAR’A TEŞEKKÜR

Öğrencilerinin ilk kez canlı olarak tiyatro izlediklerini ifade eden Sınıf Öğretmeni Merve Çelik Kırtan, “Aliağa Belediyesi’nin çocuklar için gerçekleştirdiği tiyatro oyununa konuk olduk. Bizim için mutluluk vericiydi. Öğrencilerim ve ben büyük heyecan yaşadık. Öğrencilerim ilk defa sahne heyecanını izleyerek yaşamış oldu. Oyuna davet edildiğimiz için çok mutlu olduk. Bizlere bu heyecanı yaşatan Aliağa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com