Ana sayfa » Siyaset » “HATTA SAYIN GÜL’DEN, BU BİRLEŞİK PARTİYE LİDERLİK ETMESİNİ BEKLEYENLER DE VAR..”

“HATTA SAYIN GÜL’DEN, BU BİRLEŞİK PARTİYE LİDERLİK ETMESİNİ BEKLEYENLER DE VAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Karar gazetesi yazarı Mehmet Ali Verçin, “Abdullah Gül HDP ve müzakere toplumu” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Verçin yazısında, AKP’li küskün seçmenin, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin tek çatı altında birleştirmesini beklediğini ileri sürdü.

Verçin, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Abdullah Gül’ü ‘parlamenter sisteme dönüş yolunda yapılacaklar’ analizlerime eklemlemesem söylediklerim eksik kalırdı. Çünkü “altılı masa”ya ilaveten, seçimi etkileyebilecek en önemli şahsiyetlerden biridir.

Sayın Gül, milletvekilliği, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış bir şahsiyettir. Bir faninin bu ülkede gelebileceği bütün üst düzey makamlara gelmiştir.

Bu makamları hazmetmiş “gözü tok” bir şahsiyetin makam ve menfaat peşinde koşmayacağı da, toplumun ortak kanaatidir.

Öte yandan Sayın Gül, idealist bir insandır. Fikirlerini ve ideallerini kendi üslubuyla savunmaktan da hiç vazgeçmemiştir.

Biliyoruz ki, Sayın Gül, parlamenter sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine (CHS) tercih ettiğini defalarca beyan etmiştir.”

“HATTA SAYIN GÜL’DEN, BU BİRLEŞİK PARTİYE LİDERLİK ETMESİNİ BEKLEYENLER DE VAR”

“Geçmişte AK Parti’ye oy vermiş fakat bugün parlamenter sistemi tercih etmesine rağmen, siyaseten karar vermekte zorlanan seçmenler, Sayın Gül’den bir önderlik bekliyorlar” diyen Mehmet Ali Verçin, yazısını şöyle sürdürdü:

“Çünkü Parlamenter Sistem Anayasasını oluşturacak ‘kurucu meclis’ ve ‘Cumhurbaşkanı’nı seçecek çoğunluk ancak ve yalnız AK Parti’yi destekleyen seçmenlerin %20’sinin saf değiştirmesiyle mümkün olabilmektedir.

DEVA ve Gelecek Partilerine, AK Parti’den gelen teveccühün toplamı bu seviyede olur mu, belli değil.

Doğrusu AK Parti’den kopan büyük bir kitlenin niçin bu benzeş iki partiye de gitmediklerinin kolay bir cevabı yok; belki de iki ayrı parti olarak örgütlenmelerini doğru bulmuyor.

Her geçen gün kalıcılaşma ihtimali olan bu bölünme hem soru işaretlerini büyütüyor hem de hayal kırıklıklarını.

‘Küskün ve mütereddit’ Ak Partili seçmenlerin Sayın Gül’den beklediği ilk yardım, bu iki partiyi tek bir çatı altında birleştirmeye çalışmasıdır.

Hatta Sayın Gül’den, bu birleşik partiye liderlik etmesini bekleyenler de var…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com