Ana sayfa » Kültür-Sanat » KARTAL BELEDİYESİ AŞIK VEYSELİ 3 GÜN SÜRECEK BİR ETKİNLİKLE ANACAK…

KARTAL BELEDİYESİ AŞIK VEYSELİ 3 GÜN SÜRECEK BİR ETKİNLİKLE ANACAK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-50. ölüm yıl dönümü (2023) UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alınan, duru ve arı bir dille yazdığı şiirlerinde yansıttığı vatanseverlik, hoşgörü, yaşama sevinci ve sevgi mesajlarıyla hem kendi dünyasını aydınlatan hem de bugünlere ışık tutan, dünya çapında bir halk ozanı olan Âşık Veysel Şatıroğlu, Kartal Belediyesi’nin organizasyonu ile 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle anılacak.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; 21-22-23 Mart tarihlerinde ünlü halk ozanının yaşamı ve eserleri ışığında iki konser, bir de tiyatro oyununu Kartallı vatandaşlarla buluşturacak.

3 gün boyunca devam edecek anma programının ilki 21 Mart Pazartesi günü Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde, saat 19.30’da sahnelenecek olan “Benim adım Aşık Veysel, Dostlar Seni Unutmadı” tiyatro oyunu ile başlayacak. Dr. Sedat Tamay’ın kaleme aldığı ve Dr. M. Reşat Bulut’un sahneye koyduğu oyunda solistler; Sercan Direk, Sinan Erkeker ve Sıla Çakır ise ünlü ozanın türkülerini seslendirecek.

Anma etkinliklerinin ikinci günü ise Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçılarından, bağlama ustası Cengiz Özkan’ın, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Aşık Veysel’i Anma Konseri’ne sahne olacak. 22 Mart Salı günü saat 19.30’da düzenlenecek olan konserde Aşık Veysel’in gönüllerde yer etmiş türküleri yankılanacak.

Aşık Veysel’i Anma programının finali ise 23 Mart Çarşamba günü, saat 19.30’da Yakacık Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sanatçı ve Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Özgür Doğan, ünlü halk ozanı ile özdeşleşmiş türküleri yorumlayacak.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de Kartallı komşuları düzenlenecek olan anma etkinliklerine davet ederek şunları söyledi, “Kültürel mirasımızın önemli temsilcilerinden Aşık Veysel Şatıroğlu’nu, vefatının 49. yılında düzenleyeceğimiz ve üç gün sürecek bir dizi etkinlikle anacağız. Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün büyük üstadımızın adını yaşatmak, eserlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla organize ettiği anma etkinliklerine, tüm Kartallı komşularımı davet ediyorum.. ”

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com