Ana sayfa » Güncel » MECLİSİN GÜNDEMİ BUCA METROSU, İZMİR’İN GURUR TABLOSU…

MECLİSİN GÜNDEMİ BUCA METROSU, İZMİR’İN GURUR TABLOSU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şubat ayı olağan birinci oturumu İBB Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleşti.

‘UMUT VEREN BİR YATIRIM..’

Toplantıda, kent tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu’nun temel atma törenine değinen CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Bugün Buca Metrosu’nun temel atma töreni, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. 765 milyon Euro’ya mal olacak olan bu yatırım kent tarihinde son derece umut veren bir yatırım olacak. İzmir’e ve Buca halkına hayırlı olsun. Ekonominin zor günler geçirdiği bu süreçte böyle büyük bir yatırım yapılmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

İBB Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise, “Bugün İzmir için bu gurur tablosuydu. İnşallah metromuzu tamamlayarak önemli bir ihtiyacımızı karşılamış olacağız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç de “Bugün İzmir’imizde çok önemli bir projeye imza kondu. Buca’mıza, İzmir’imize hayırlı olsun” dedi. CHP’li meclis üyeleri de özellikle ekonomik krizin olduğu bu süreçte Buca Metrosu’nun temelinin atılmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, projenin İzmir’e ve Buca’ya hayırlı olmasını diledi.

KREDİ TALEBİ KOMİSYONDA..

ESHOT Genel Müdürlüğünün 2022 Mali Yılı Mali Bütçesinde yer alan bütçe gelirlerinin yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarlarının yılı içinde yüzde onunu geçen 421 milyon TL iç borçlanma kısmı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından onay alınması, söz konusu kredi için Belediye’nin garantör olması ve kredi kullanımı ile ilgili her türlü işlem için İBB Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesine ilişkin önerge komisyonlara gönderildi. Önergenin komisyonlarda görüşüldükten sonra Meclis’ten ve Bakanlık’tan onay alması halinde ESHOT 421 milyon TL kredi kullanacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com