Ana sayfa » Siyaset » CHP’Lİ BAKAN, BAKAN SOYLU’YA SORDU: “GÖZLERİNE SÜRME ÇEKİP İÇTİMAYA ÇIKANLAR KİMLERDİR..”

CHP’Lİ BAKAN, BAKAN SOYLU’YA SORDU: “GÖZLERİNE SÜRME ÇEKİP İÇTİMAYA ÇIKANLAR KİMLERDİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki tarikat ve cemaat yapılanması iddialarını gündeme getirdi. Murat Bakan, önergesinde şunları kaydetti:

“İSTİHBARAT BAŞKANLIĞI’NIN ODALARINDA ZİKİR ÇEKEN RÜTBELİLERİN OLDUĞU ÖNE SÜRÜLMEKTEDİR..”

“Bazı rütbelilerin, ‘şeyhi gözlerine sürme çektiği’ için kendisi de gözlerine sürme çekerek içtimaya çıktığı; askerlerin, kafalarına taktıkları farklı renklerdeki takkelerle gruplaşarak ayrı zamanlarda gruplar halinde mescitte ibadet ettikleri; diğer yandan da herhangi bir tarikata/cemaate/gruba mensup olmadan mescide giden genç personelleri sindirerek kendi cemaatlerine/tarikatlarına dahil etme çabası içinde oldukları; Jandarma Genel Komutanlığı’nın koridorlarında paçalarını sıvayarak gezen, mesai saatleri içerisinde ayağında terlik ile görev yapan birçok rütbelinin olduğu; Genel Komutanlık Karargahı’na tarikat mensubu sivilleri davet eden rütbelilerin olduğu; yine Jandarma’nın en mahrem yeri harim-i ismeti olan İstihbarat Başkanlığı’nın odalarında zikir çeken rütbelilerin olduğu öne sürülmektedir.

“PERSONEL BAŞKANLIĞI’NDA BİR CEMAATİN, İSTİHBARAT BAŞKANLIĞI’NDA BAŞKA BİR CEMAATİN ETKİN OLDUĞU…”

Fethullahçı Terör Örgütü’nden boşalan kadroların şimdi de başka cemaatlerce doldurulduğu, özellikle en kritik yerlerde cemaat yapılanmalarının olduğu, örneğin Personel Başkanlığı’nda bir cemaatin, İstihbarat Başkanlığı’nda başka bir cemaatin etkin olduğu, bu cemaatler arasında özellikle atama dönemlerinde sert fikir ayrılıklarının yaşandığı iddia edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir (Anayasa madde 2) ve tüm bu iddialar, araştırmaya, soruşturmaya ve izaha muhtaçtır.”

Murat Bakan, İçişleri Bakanı Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“GÖZLERİNE SÜRME ÇEKİP İÇTİMAYA ÇIKANLAR KİMLERDİR..”

“Jandarma Genel Komutanlığı’nda gözlerine sürme çekip içtimaya çıkanlar kimlerdir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

Jandarma’nın en mahrem yeri harim-i ismeti olan İstihbarat Başkanlığı’nın odalarında zikir çeken rütbeliler kimlerdir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

“KARARGÂHA TARİKAT MENSUBU SİVİLLERİ DAVET EDEN RÜTBELİ KİMDİR..”

Jandarma Genel Komutanlığı’nın koridorlarında paçalarını sıvayarak gezen, mesai saatleri içerisinde ayağında terlik ile görev yapan rütbeliler kimlerdir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

Karargâha tarikat mensubu sivilleri davet eden rütbeli kimdir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı’nda askerlerin, kafalarına taktıkları farklı renklerdeki takkelerle gruplaşarak, örneğin Menzilcilerin siyah takke takarak ayrı zamanlarda gruplar halinde mescitte ibadet ettikleri; aynı zamanda herhangi bir tarikata/cemaate/gruba mensup olmadan mescide giden genç personelleri sindirerek kendi cemaatlerine/tarikatlarına dahil etme çabası içinde oldukları yönündeki iddialara dair açıklamanız nedir? Bu iddia araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa nasıl sonuçlanmıştır? Araştırılmadıysa gerekçesi nedir?

Jandarma Genel Komutanlığı’nda tarikat/cemaat yapılanması olduğu doğru mudur? Bu konuda yürütülen bir araştırma/çalışma/soruşturma var mıdır? Varsa detayları nedir? Yoksa gerekçesi nedir?..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com