Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’LI BERBER ESNAFINI ELEKTRİK FATURALARI ÇARPTI, TÜP FİYATLARI İSE YAMULTTU!..

ALİAĞA’LI BERBER ESNAFINI ELEKTRİK FATURALARI ÇARPTI, TÜP FİYATLARI İSE YAMULTTU!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’lı berber esnafı bugünlerde şok üstüne şok yaşıyor. Hükümetin elektrik fiyatlarını Ocak ayından geçerli olmak kaydıyla diye duyurduğu elektrik zamları esnafın ifadesine göre Aralık faturalarını yansıdı.

Kasım ayında 148 lira olarak gelen fatura Aralık’ta 419.50 tl, bu ay ise 538.40 tl olarak geldi. Yani %300 civarında bir artış söz konusu son gelen fatura itibariyle.

Bir başka berber esnafı Mesut Öztürk’ü ise gelen fatura nedeniyle öfkeden köpürmüş bir şekilde görüntüledik. Sezgin elinde fatura ile şunları söyledi;

“ESNAFA RESMEN, ÖLÜN DENİLDİ, YÜZDE 200, YÜZDE 300 ZAMLI FATURALARI NASIL ÖDEYECEĞİZ KARDEŞİM?..”

“Yani esnafa resmen ölün denildi, bunun başka bir izahı yok çünkü. Son elektrik faturam 757.30 tl olarak geldi. 3 katın üzerinde artış var. Elektrik bir berber esnafının en önemli gider kalemlerinden birini oluşturur, diğeri ise Lpg’dir. O da 250 liraya yükseldi. İkisinin toplamı 1.000 lirayı geçiyor. Dükkan kira ise en az 3-4 bin lira da onu ekle, nasıl olacak bu iş?, bu hesabın içinde nasıl çıkacağız?, biri bunun cevabını vermeli.

“İKİ GİDER KALEMİYLE BİTİRDİN ZATEN ESNAFI, SONRA BİRDE VERGİ ALACAKSIN, NASIL OLACAK BU İŞ?”

Bir milletin en dinamik kesimi esnaftır, esnaf olmalıdır. Siz esnafa bu yükü bindirirseniz onu resmen bitirmiş olursunuz. Bu akıl almaz maliyetlerin üstüne birde vergi alacaksınız bu insanlardan değil mi?. Hangi kazançla vergi verecek esnaf?, iki gider kalemiyle bitirdin adamı zaten, sonra gel vergini ver… Nasıl verecek kardeşim esnaf vergisini?.

“ASLINDA ÇOK DAHA BAŞKA ŞEYLER GEÇİYOR İÇİMDEN, ANCAK, ARİF OLAN ANLAR DİYORUM..”

Yahu biraz vicdan, biraz insaf, biraz merhamet, esnaftan adeta öç alırmış gibi yapılan bu zulüm, bu eziyet nedir Allah aşkına?. Aslında içimden geçen şeyler çok daha başka bir şekilde ifade edilebilir ancak bu kadarını söyleyip susacağım.. Ne demişler, arif olan anlar..”

“DURUMU BİLİYORUM, PAZARTESİ GÜNÜ YETKİLİLERLE GÖRÜŞÜP ÇÖZÜM YOLU BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ..”

Bu arada Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk ise yaşanan duruma ilişkin esnafın kendisine bilgi verdiğini Pazartesi günü yetkililerle görüşüp soruna çözüm bulmaya çalışacağı ifadesinde bulundu.

Kuzey Ege Haber olarak önemine binaen konuyu gündeme getirmeye devam edeceğiz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com