Ana sayfa » Güncel » TİCARET BAKANLIĞINDAN 2. EL CEP TELEFONU ALMAK İSTEYENLERE YÖNELİK AÇIKLAMA…

TİCARET BAKANLIĞINDAN 2. EL CEP TELEFONU ALMAK İSTEYENLERE YÖNELİK AÇIKLAMA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ticaret Bakanlığı ikinci el cep telefonu alacaklara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlık, cep telefonlarının belirlenmiş standartlara uygun şekilde yenilenerek satılması için yetkilendirdiği firma sayısını 11’e çıkardığını duyurdu.

Açıklamanın devamında tüketicilere de uyarıda bulunarak yetkisiz şekilde ‘yenilenmiş ürün’ adı altında telefon satan firmalara ceza uygulandığı hatırlatıldı ve mağduriyet yaşanmaması için merkezler aracılığıyla işlem yapılmalarını önerildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2020 yılında yenilenmiş cep telefonlarına ilişkin çıkarılan düzenlemeyle kullanılmış cep telefonu ve tabletlerin Bakanlıkça yetkilendirilen yenileme merkezleri tarafından, belirlenen standartlara uygun şekilde yenilenmesine ve sertifikaya bağlanarak garantili bir şekilde “yenilenmiş ürün” olarak satışa sunulmasına imkan sağlandığı hatırlatıldı.

Bugüne kadar Bakanlıktan yetki belgesi alarak faaliyete başlayan firma sayısının 11″e çıktığına işaret edilen açıklamada, “Söz konusu uygulamanın hayatımıza girmesiyle birlikte tüketicilerimiz güvenli ve garantili ikinci el cep telefonu satın almaya başlamış ve bu sistem sayesinde kayıt dışılığın azalmasına, tüketicilerin elinde bulunan atıl cep telefonlarının ekonomiye kazandırılarak israfın önüne geçilmesine ve aynı zamanda ithalat kalemlerinde düşüş sağlanarak dış ticaret dengesine olumlu katkı yapmasına imkan sağlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle birlikte yenilenmiş cep telefonu teslimlerinde Cumhurbaşkanı kararı ile KDV oranı yüzde 1 olmuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com