Ana sayfa » Güncel » PATRONLAR, ASGARİ ÜCRET OYUNLARI OYNUYOR, İŞTEN ÇIKARIYOR, ÜCRETİN BİR KISMI GERİ ALINIYOR!…

PATRONLAR, ASGARİ ÜCRET OYUNLARI OYNUYOR, İŞTEN ÇIKARIYOR, ÜCRETİN BİR KISMI GERİ ALINIYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye büyük bir ekonomik krizin içerisinden geçerken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ diyerek 2022 asgari ücretini 4 bin 250 lira olarak açıklamıştı. 

Asgari ücretin gelen zamlarla karşılaştırıldığında artmadığı aksine azaldığı birçok ekonomist tarafından belirtilirken; patronlarda harekete geçti.

 İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI…

Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı, asgari ücretin açıklanmasının ardından ‘küçülme’ bahanesi ile birçok işçinin işten çıkarıldığını duyurdu.

KAŞIKLA VERİP, KEPÇEYLE ALACAKLAR..

Ayrıca Dayanışma Ağı’nın gelen ihbarlarda aktardığı bilgilere göre, patronlar işçilere 4250 lira veremeyeceklerini, bankadan yatıracakları paranın bir bölümünü elden geri alacaklarını ifade ediyor.

HUKUKİ DAYANAĞI VAR MI?

PE Dayanışma Ağı hukukçuları da patronların küçülme iddialarının işyeri kayıtları ile örtüşmediği takdirde geçerli olmayacağını, özellikle iş güvencesi kapsamında olan işçilerin işten çıkarılmalarının yasal şartlara uygun yapılması gerektiğini söylüyor.

Avukatlar ayrıca yerleşik Yargıtay uygulamaları gereği fazla mesai yapılan işyerlerinde küçülme iddialarının gerçeği yansıtmadığı yönünde görüş bildirerek işçilerin haklarını aramaktan vazgeçmemeleri gerektiğini vurguluyor..

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com