Ana sayfa » Güncel » “AYDINLIK GELECEK İÇİN, YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN MUSTAFA KEMAL..”

“AYDINLIK GELECEK İÇİN, YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN MUSTAFA KEMAL..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüm Yerel Sen, 91 yıl önce Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşları için anma töreni düzenlendi.

Yapılan açıklamada, “KUBİLAY olmak”, Cumhuriyet ve Ata için gericiler karşısında gerekirse başını vermek, ama asla boyun eğmemek, asla eğilmemektir. “KUBİLAY olmak”,Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermemektir. “Kubilay olmak”, karanlıklar yerine aydınlığın, dogmaların yerine bilimselliği ve akılcılığı seçmektir.

“Kubilay olmak”, gerici eğitimden değil, çağdaş ve ilerici bir eğitimden taraf olmaktır. “Kubilay olmak”, insana kul olmak yerine, Cumhuriyet’e yurttaş olmaktır. “Kubilay olmak”, dinin ve dini duyguların sömürülmesi değil, dini duyguların özgürce yaşanması, yaşatılmasıdır. “Kubilay olmak”, vatanseverliktir. “Kubilay olmak”, ulusal egemenliğine sahip tam bağımsız Türkiye demektir.

Cumhuriyet uğruna, bağımsızlığımızı ve ülke bütünlüğümüzü korumak için boynunu vermiş, devrim şehitlerimiz Mustafa Fehmi Kubilay’ı, Bekçi Hasan’ı ve Bekçi Şevki’yi, ulusal direniş şehitlerimizi ve vatanı için canını siper eden tüm şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.

Ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet değerlerimizi, Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeden sonsuza dek yaşatacağız. Aydınlık gelecek için, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal” ifadeleri kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com