Ana sayfa » Güncel » METAL EMEKÇİSİ İZMİR’DEN RESTİ ÇEKTİ: “KİMSE BİZİ TEST ETMEYE KALKMASIN, ALAYINA HODRİ MEYDAN!..”

METAL EMEKÇİSİ İZMİR’DEN RESTİ ÇEKTİ: “KİMSE BİZİ TEST ETMEYE KALKMASIN, ALAYINA HODRİ MEYDAN!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türk İş’e bağlı Türk Metal Sendikası, özel sektörde 130 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için Metal Sanayii İşverenleri Sendikası (MESS) ile anlaşamayınca ilk mitingi İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda yaptı.

“Uzlaşma yoksa mücadele var”, “Metal emekçisinin sabrını sınama” yazılı dövizler ve bayraklar taşıyan işçiler sloganlar atarak Türk Metal’in yüzde 29.57’lik zam talebine karşı yüzde 12 öneren MESS’e tepki gösterdi.

“KİMSE BİZİ TEST ETMEYE KALKMASIN”

Basın açıklamasını Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal yaptı. Görüşmelerin başladığı 12 Ekim’de masaya bir taslak koyduklarını belirten Öcal şöyle konuştu:

“O taslak, kimsenin değil, hepimizin taslağıydı. Tek tek bütün üyelerimizin beklentisi, isteği, arzusu o taslaktaydı. Metal emekçileri o taslağı alın teriyle yazdı. Biz ne istedik taslakta? Bu ortamda, ücretlerimize ortalama yüzde 29,57 zam istedik.

Peki karşılığında ne bulduk? MESS’in masaya getirdiği yüzde 12 zam teklifini bulduk. Buradan MESS’e sesleniyoruz: O taslak bizim onurumuzdur. Biz onurumuzu çiğnetmeyiz. Bugüne kadar kimseye boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyiz.

MESS’in, sadece ücretlerle ilgili teklifleri değil, çalışma hayatına ilişkin teklifleri de bizim için hayal kırıklığı olmuştur. MESS, esnek çalışma, deneme süresi, kıstalyevm gibi, artık geride kaldığını düşündüğümüz birçok uygulamayı, teklif adı altında yeniden masaya getirmiştir. Vicdanı sızlamadan, masaya getirdiklerini kabul edemezdik, etmedik.

Buraya kadar dedik ve o masadan kalktık. Şimdi herkes bilsin ki biz masaya oturup müzakere etmesini de alana çıkıp kora kor mücadele etmesini de iyi biliriz. Kimse bizi test etmeye kalkmasın. Kim gelirse gelsin… Alayına hodri meydan.”

25 ARALIK’TA YOL HARİTASI AÇIKLANACAK

Eylemlerle ilgili yeni kararlar alındığını belirten Öcal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kimin ürettiğini, kimin çalıştığını MESS’e hatırlatmak için, dün akşamdan itibaren mesaileri kaldırdık. Nasıl ki MESS bizim sesimize kulak tıkıyor, biz de mesailer konusunda gelecek ricalara kulaklarımızı tıkayacağız. Hodri meydan, bakalım bundan sonra kim üretecek? Bakalım bundan sonra kim alın teri dökecek, işleri kim yetiştirecek? Bizim, insan onuruna yakışır bir iş ve bir yaşamdan başka bir talebimiz yok. Bizim, üretmek, kazanmak ve kazandırmaktan başka düsturumuz yok. Ama herkes bilsin ki bizim Türk Metal üyesinin hiçe sayılmasına da asla ve asla tahammülümüz yok.

En zor günlerde, herkesin saklanacak yer aradığı salgın döneminde bile işine ve işyerine sahip çıkan bu emekçilere reva görülen budur. O günlerde sırtımızı sıvazlayanlar, sosyal ortak olduğumuzu vurgulayanlar, zorlukları beraber aşacağımızı söyleyenler, bugün bizi tanımazdan geliyorlar. O zaman biz de onlara kendimizi hatırlatmayı bir borç biliyoruz.

Her gün bir kent merkezi bizim sesimizle yankılanacak. Yarın Manisa’da, sonra Bursa’da, ardından Eskişehir’de olacağız. Hep bir ağızdan haklı taleplerimizi haykıracağız. Sonra, o önemli gün gelecek. Türkiye işçi sınıfının lideri, işçilerin kardeşi, Türk Metalimizin Genel Başkanı Pevrul Kavlak, bize yol haritasını açıklayacak.

25 Aralık’ta mücadelemize yön verecek. Neyi, nerde, nasıl yapacağımızı herkese bildirecek. 25 Aralık öyle bir gün olacak ki, ondan sonra yer gök bizim sesimizle inleyecek. 25 Aralık öyle bir gün olacak ki, zafere giden mücadelemizin ilk günü olacak ve sonunda zafer bizim olacak..”

(ANKA)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com