Ana sayfa » Güncel » DOĞRUDAN SATIŞLA 1 MİLYAR 550 MİLYON DOLARLIK MÜDAHALE DE BULUNDU, ANCAK ETKİSİ OLMADI…

DOĞRUDAN SATIŞLA 1 MİLYAR 550 MİLYON DOLARLIK MÜDAHALE DE BULUNDU, ANCAK ETKİSİ OLMADI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Merkez Bankası’nın doğrudan döviz satış yöntemiyle yaptığı üçüncü döviz müdahalesin tutarı belli oldu.

AKP Genel Başkanı ve Erdoğan’ın “Faiz neden, enflasyon sonuç” açıklamalarıyla birlikte Merkez Bankası’nın 3 ayda 400 baz faiz indirimine gitmesinin ardından Türk lirası dolar karşısında 2021 başından bu yana değer kaybetmeyi sürdürüyor.

LİRA DEĞER KAYBEDİYOR ..

Eylül ayında 8.30 lira seviyelerinde olan doları Kasım ayında 13 liranın üzerine demir attı. TL’nin üç ayda değer kaybı yüzde 57’yi de aştı. Dolar/TL kurunun 14 liranın üstünü de gördüğü süreçte Merkez Bankası’nın piyasa müdahalelerinin olumlu bir etkisi olmadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini bildirdi.

MÜDAHALENİN MİKTARI BELLİ OLDU..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) doğrudan döviz satış yöntemiyle yaptığı üçüncü döviz müdahalesinde yaklaşık tutar belli oldu.

Bloomberg HT’nin edindiği bilgiye göre, TCMB’nin doğrudan Döviz satış yöntemiyle yaptığı üçüncü döviz müdahalesinin yaklaşık 500 milyon dolar olduğu biliniyor.

Ayrıca, piyasada oluşan likiditeye dönük olarak yapılan müdahalede, kurumsal ve yabancı yatırımcıların talebinin karşılandığı, bireysel yatırımcıların talebinin ise nispeten sınırlı kaldığı ifade ediliyor.

Böylelikle, 1 Aralık tarihindeki ilk müdahalede yaklaşık 650 milyon dolar, 3 Aralık’taki ikinci müdahalede ise yaklaşık 400 milyon dolar seviyesinde gerçekleşen müdahaleler ile birlikte, 3 günlük toplam doğrudan satış yaklaşık 1 milyar 550 milyon dolar oldu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com