Ana sayfa » Siyaset » HINCA HINÇ KALABALIĞI GÖRDÜ, CEKETİNİ ÇIKARDI; “EY SARAY!, GELİYOR GELMEKTE OLAN DİYE SESLENDİ..”

HINCA HINÇ KALABALIĞI GÖRDÜ, CEKETİNİ ÇIKARDI; “EY SARAY!, GELİYOR GELMEKTE OLAN DİYE SESLENDİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hayat pahalılığı her geçen gün kendisini daha fazla hissettirirken, ana muhalefet partisi CHP ‘acil erken seçim’ çağrısıyla meydanlara indi. İlk miting, Mersin’de yapıldı.

Çiftçiden atanamayan öğretmene toplumun her kesiminden vatandaşın kürsüye çıkıp sorunlarını anlattığı mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ceketini çıkararak AKP’ye “Ey Saray, geliyor gelmekte olan” diye seslendi. İktidara geldiklerinde tüm sorunları çözeceklerini yineledi. Yaklaşık 40 bin kişilik miting alanının tamamen dolduğu görüldü.

‘TAYYİP İSTİFA’ SLOGANLARINA YANIT: “İSTİFA ETMESİNE GEREK YOK, GÖNDERECEĞİZ ZATEN..”

13:18 – CHP lideri Kılıçdaroğlu kürsüye geldi. Sözlerine “Türkiye’yi bu ayıptan çekip çıkaracağım. Bundan emin olmanızı istiyorum. Umutsuzluğa yer yok, bütün sorunları çözeceğiz” diye başladı.

‘Tayyip istifa’ sloganlarına “Onun istifa etmesine gerek yok, onu göndereceğiz zaten” yanıtını veren Kılıçdaroğlu, dün enflasyon verilerinin açıklanması sonrası bilgi almak için gittiği Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) ana muhalefet partisi olarak alınmadıklarını hatırlattı.

Vatandaşlara “Burayı iyi dinleyin yuh çekmeyin dinleyin sadece beni. Enflasyon açıkladılar ya Allah aşkına şu noktaya geldim. Ya bunlar devletin memuru mu sarayın memuru mu? Sizin eşiniz çoluk çocuğunuz alışveriş yapmıyor mu, elektrik, su, doğalgaz faturasına bakmıyor mu, ekmek alırken görmüyor mu bunlar? Talimat gelmiş indireceksiniz” diye seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Neden gittim? TÜİK’in rakamları üzerinden emeklinin, asgari ücretin memurun aylığını belirliyorlar, yani milyonlarla vatandaşın aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Bir de üniversite hocalarımız var onlar yüzde 9 belirledi. Farka bakın Allah aşkına. Onlar yıllık yüzde 21, hocalar diyor ki yüz 58. Hangisi doğru! Eli kalem tutanlar aklı başında olanlar bir yerden talimat almayanlar doğru rakamları söylüyorlar.

‘SİZİN HAKKINIZI SAVUNMAK İÇİN GİTTİM TÜİK’E..’

Şunu bütün emeklilerin, bütün asgari ücretlilerin bütün memurların bilmesini isterim. Ben sizin hakkınızı savunmak için gittim. Kapı duvar. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milletvekilleri üstelik bir yere giderken önümüze duvar ördüler. Sanıyorlar ki o duvar bizi esir alacak. Mersinlilerin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Hepsini halledeceğim. Vesayet diye bağırıyorlardı değil mi, dün bütün dünya gördü vesayetin ne olduğunu .Sarayın emrine giren memurlar devletin memuru değildir artık .Tabii oldukları kanunun adı devlet memurları kanunu ama hayatta uyguladıkları yol yöntem sarayın kuralları bu kuralları değiştireceğiz.

‘TÜRKİYE’Yİ KURTARACAĞIZ, DOSTLARIMIZLA BİRLİKTE KURTARACAĞIZ’

Mersinlilerin huzurunda söz veriyorum Türkiye’yi her türlü vesayetten kurtaracağım. Saray’ın vesayetinden de Türkiye’yi kurtaracağız. Dostlarımızla birlikte kurtaracağız.

Az önce çiftçi iki annemiz konuştu. Dertlerini anlattılar. Limonun dalda kaldığını, satılmadığını söylediler. Bir çiftçi niye zarar eder? Alın teri döken bir insan niye zarar eder? Bu ülkenin bereketli toprakları var, bereketli havamız var, imkanlarımız var. Çalışkan insanlarımız var. Neden kendi çiftçimizi değil de dışarıdan nohutu, buğdayı, mercimeği, fasulyeyi neden getiririz? Gümrük vergisini neden sıfırlarız? Herkesin kazanması için beraber gideceğiz sandığa ve bir dikta yönetimini sandıkta al aşağı edeceğiz. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor Türkiye’de.

ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ: “SENİN BÜTÜN HEDEFİN ‘SARAYIMDA NASIL OTURURUM..”‘

Mersinli bir çiftçi, ‘Sayın Cumhurbaşkanı ülkede ekonomide kurtuluş savaşı olduğunu söyleyip çiftçileri savaşa davet ediyor. Çiftçinin silahı gübre, mermisi mazot, savaş uçağı tohum, tankı enerji. Mühimmat olmadan çiftçi nasıl savaşacağını bilmiyor’ diye mesaj atmış. Senin bütün hedefin sarayımda nasıl otururum. Sizlerin desteğiyle iktidar olacağız. İlk bir hafta içinde çiftçinin bankalara olan, tarım kredi kooperatiflerine olan borçların faizlerini sıfırlayacağız. Söz veriyorum, çiftçinin gerçekten de bu milletin efendisi yapmak benim boynumun borcu olacaktır.

‘İKTİDAR OLDUĞUMUZDA İLK YAPACAĞIMIZ İŞLERDEN BİRİ ESNAF BAKANLIĞI KURMAK OLACAK..’

Esnaf kardeşimiz de konuştu. Aynı şeyi esnaflar içinde yapacağız. Bankalardan ya da kooperatiflerden alınan kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. ‘Faizlere karşıyım’ diyor ya bunların faizini niye silmiyorsun? Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Esnaf Bakanlığı kurmaktır. Halk Bankası’nı gerçekten bir esnaf bankası yapacağız.

‘PARAYI PUL ETTİNİZ..’

Herkesin kazanması için beraber gideceğiz sandığa ve dikta yönetimini sandıkta alaşağı edeceğiz. Bunun sözünü biliyorum size. Muz konusunda Mersin önemli bir merkez. Eğer Mersinliyi seviyorlarsa, muz yetiştiricilerin hakkını hukukunu teslim etmek istiyorlarsa muz ithalatını ya durduracaklar ya da yüksek vergi koyacaklar. Öncelik bizim insanımız. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor Türkiye’de. Tarım Kanunu bugüne kadar 2016’dan beri hiç uygulanmadı. Yapacağız. Diyorlar ki doğrudan gelir desteğini artırdık. Aile işletmesi 5 dönüme kadar. 2016’da beş dönüme kadar olanlara 100 lira veriyorlardı şimdi 2021’deyiz dönüm başına yine 100 lira veriyorlar. Yav siz zaten parayı pul ettiniz. Nerede teşvik?

’20 YILDIR İKTİDARDALAR, YURT SORUNUNU ÇÖZEMEDİLER..’

20 yıldır iktidardalar yurt sorununu çözemediler, umut meydanından bütün Türkiye’ye bütün gençlere sesleniyorum bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğim. Atama bekleyen öğretmenler engelliler kadro açığı olan sağlık çalışanları EYT’liler hiç meraklanmayın. Bu kardeşiniz kendisini halka vakfetmesini bilen ir kardeşinizdir. Parayla pulla bizim işimiz yok. Bizim işimiz vatandaşın huzuru, vatandaşın sofradaki bereketi. Bunu birlikte yapacağız ve bütün dünya bunu görecek.

‘RÜŞVET ALANLARI DEVLET KADROLARINDA YAŞATMAYACAĞIZ..’

Saray ve şurekası duysun. Rüşvet alanları, uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezenleri, onların uçaklarına binenleri, paralarını alanları devlet kadrolarında yaşatmayacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Sizin paranız. Bu parayı harcarken size hesap vermek namus borcum olacak. 84 milyonu Londra’daki tefecilere mahkum ettiler. Vergilerin büyük kısmı oraya gidiyor. Üreten, alın teri döken herkesin hakkını ve hukukunu koruyacağım.

‘YOKSULLUK OLMAYACAK..’

Bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkede yoksulluk olmayacak. Mersinlilere söz veriyorum. Türkiye’ye söz veriyorum. Milyonlarca gencimiz işsizken, dört yerden, beş yerden, altı yerden maaş alan düzeni sonlandıracağım. Bizim işimiz vatandaşın huzuru, sofradaki bereketi. Bütün dünya görecek. Her şeyi gerçekleştireceğiz.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ 1 HAFTA İÇİNDE YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ..’

Her gün kadına şiddet olayıyla karşılaşıyoruz. 21. yüzyıldayız. Olur mu Allah aşkına. Cinayet işliyor. Hapse giriyor. Güzel bir kravat takıyor. Hakime saygılı. İyi hal indirimi alıyor. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum. Bu düzeni değiştireceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni 1 hafta içinde tekrar yürürlüğe koyacağız.

‘FAKİRLİĞİMİZİ DOLAR BARONLARINA SATMAK İSTİYORLAR..’

Yatırımların çoğu Batı’ya gidiyor. Anadolu’nun içi boşaldı. Bizim hatırlarsanız Merkez Türkiye projemiz vardı. İşsizlik kesinlikle olmayacak. Göreceksiniz. Yatırımlara boğulacak bu bölge. İnsanlar gelip burada yatırım yapacak. Burayı üretim üssüne dönüştüreceğiz. Herkesin şunu bilmesini isterim. Geçmişte AK Parti’ye oy veren, MHP’ye oy veren kardeşlerime de seslenmek isterim. Dönem kavga dönemi değil birleşme dönemidir. Sorun memleket sorunudur. Sorun vatan, bayrak, millet sorunudur. Beraber olmak zorundayız. Biz sosyal demokratız.

‘SURİYE’YLE, İSRAİL’LE, MISIR’LA, LİBYA’YLA BARIŞACAĞIZ..’

Kutuplaşmaktan yana değiliz. Kucaklaşmadan yanayız. Beraber olmaktan, birlik olmaktan yanayız. Biz dünyada yurtta sulh, cihanda sulh diyenleriz. Kendi ülkemizde de dünyada da huzurdan, barıştan yanayız. Mısır’la barışacağız, Suriye’yle barışacağız, İsrail’le barışacağız, Libya’yla barışacağız.

‘TÜRK LİRASINI HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR..’

Türk Lirası’nı pul yaptılar. Dolar karşısında, euro karşısında, riyal karşısında bile sürünen bir para oldu. Türk Lirası bu ülkenin namusudur, şerefidir. Türk Lirası’nı yeniden hak ettiği yere getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu iktidarın yeni izledikleri politika milleti fakirleştirmek. Fakirliğimizi dolar baronlarına satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Beraber yapacağız. Dostlarımızla birlikte yapacağız.

GENÇLERE SESLENDİ: “SİZİN HAYALLERİNİZ, BENİM HEDEFİM OLACAK..”

Demokrat amcanız olarak söylüyorum. Gençler, sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Hiçbir hayalinizi yere düşürmeyeceğim. Bütün gençlere sesleniyorum. Göreceksiniz Türkiye nasıl şaha kalkıyor. 6 ay içinde Türkiye’nin nasıl rahatladığını göreceksiniz.

‘DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR..’

Değişim rüzgarları esiyor. Hangi duvarı örerlerse örsünler. Halk varsa her şey bitmiştir. Göreceksiniz. Halkın şaha kalktığını göreceksiniz. Halkın adalet istediğini göreceksiniz. Halkın kavga değil, kucaklaşma istediğini göreceksiniz. ‘Ey Saray duy’ diyeceğiz. ‘Geliyor gelmekte olan’ diyeceğiz”

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI: “HER SABAH ERKENDEN UYANMAK İSTİYORUM, İŞİM OLSUN İSTİYORUM..”

13:05 – Miting başladı. Çiftçilerden atanamamış öğretmenlere birçok kesimden vatandaş kürsüye çıkarak sorunlarını anlattı. Atanamayan öğretmen Cennet Yünlü, “Ben de her sabah erkenden uyanmak istiyorum, işim olsun istiyorum” derken gözyaşlarını tutamadı.

BİR ANNENİN FERYADI: “AÇIM; OĞLUM, GELİNİM İŞSİZ..”

Mitinge katılan bir anne feryat ederek işsizlik ve hayat pahalılığını anlattı: “”Açım. Oğlum, gelinim işsiz. Lütfen çekin yayınlayın..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com