Ana sayfa » Güncel » CEYHAN’DAN OMİCRON UYARISI!; ”AŞILANMAMIŞ YETİŞKİNLERİN KÜÇÜK ÇOCUKLARLA TEMASI ENGELLENMELİ..”

CEYHAN’DAN OMİCRON UYARISI!; ”AŞILANMAMIŞ YETİŞKİNLERİN KÜÇÜK ÇOCUKLARLA TEMASI ENGELLENMELİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyanın yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeni varyantı Omicron karşısında paniklememesini ancak hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da sosyal medya hesabından yeni varyantla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

”HASTANEYE BAŞVURANLARDA EN BÜYÜK ARTIŞ ÇOCUKLARDA GÖZLENİYOR..”

Omicron varyantının yayılımına paralel olarak çocuklardaki vaka artışına karşı dikkat edilmesi uyarısında bulunan Ceyhan, şunları belirtti:

“Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte Güney Afrika’da günlük vaka sayıları bir haftada 300’den 11.000’in üstüne çıktı. Şu ana kadar gözlenen vakalar ağır seyretmiyor. Ancak en belirgin özellik hastaneye başvuran hastalarda en büyük artış çocuklarda gözleniyor.

”ÜÇ NOKTA ÇOK ÖNEMLİ’..’

0-9 yaş grubu en çok belirtili hastalığın görüldüğü yaş grubu. Bu yaş grubunun içerisinde de 0-5 yaş grubundaki artış ön plana çıkıyor. Bu çok ilginç bir durum. Çünkü önceki artışlarda 5 yaşın altındaki çocuklarda belirtili hastalık sayısı diğer yaş gruplarına göre daha düşüktü.

Üç nokta çok önemli;

  1. Bu yaş grubu henüz aşı şansına sahip olmadığı için, önlemlerin sıkılaştırılması ve hastalığın küçük çocuklara bulaşmasını engellemek gerekir.

”AŞILANMAMIŞ YETİŞKİNLERİN KÜÇÜK ÇOCUKLARLA TEMASLARI ENGELLENMELİ..”

  1. Bu yaş grubundaki çocuklar soğuk algınlığı ve gribin de en sık görüldüğü, yılda ortalama 10-12 kez ateşli hastalık geçiren gruptur. Test yapmadan, kreşlerde tarama yapmadan tanı koymak mümkün değildir. Bunun için hızlı tanı testleri ile taramalar gerekir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com