Ana sayfa » Güncel » TTB; “SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ, İŞ BARIŞININ BOZULMASINI KABUL ETMİYORUZ..”

TTB; “SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ, İŞ BARIŞININ BOZULMASINI KABUL ETMİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık emekçileri, maaş zammı ve 3600 ek göstergenin tüm emekçilere eşit uygulanmaması nedeniyle ülke genelinde eylem yapıyor.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi de yaptığı açıklama ile sağlık emekçileri arasında iş barışını bozan uygulamaları kabul etmediklerini, sağlık emekçilerinin eylem ve etkinliklerine destek verdiklerini söyledi.

”YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ..”

Açıklamada Beyaz yürüyüş ve Beyaz Forum etkinliklerinin en önemli mesajının “özlük ve ekonomik haklarla ilgili taleplerimizin, yapılacak düzenlemelerin bütün sağlık çalışanlarını kapsaması” olduğunu ifade edilerek, “Beyaz Forum’da “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz” diyerek hep birlikte sonuç alana kadar ortak mücadele yürütme kararlığımızı bir kez daha vurguladık” denildi.

Kamuda görev yapan hekimler dışındaki hekimler ve sağlık emekçilerini görmeyen düzenlemenin sağlık emekçileri arasında eşitsizliği derinleştiridiğini ifade eden açıklamada şunlara yer verildi:

”Hekimi, hemşiresi, temizlik işçisiyle sağlık bir ekip işidir. Sağlık hizmetleri kolektif bir emeğin sonucunda sunulmaktadır. Sağlık emekçilerinin her biri yaptıkları işler bakımından kritik önemdedir. Tüm toplum da olduğu gibi, sağlık emekçilerinin de ekonomik krizin etkilerini yoğun olarak hissettikleri bir dönemde tüm sağlık emekçilerine insanca yaşayacak emekliliğe yansıyan temel bir ücret talebimiz devam etmektedir.

İktidarın iş barışını bozan, adaletsiz ücretlendirme ve ayrıştırıcı uygulamalarını kabul etmiyoruz.

Bu amaçla birlikte mücadele yürüttüğümüz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın;

“Döner sermaye performans uygulamaların kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliğe yansıyan temel ücret,

3600-7200 ek gösterge,

COVID-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması,

Yıpranma payı taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmek için;

3 Aralık 2021 Cuma (bugün) 11.00-13.30 saatleri arası iş yavaşlatma eylemi yapılarak kurumlarımızın önlerinde, bahçelerinde bir araya gelip sözümüzü hep birlikte kuruyoruz.

6 Aralık 2021 Pazartesi günü uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz” çağrısı bağlamında, sağlık emek-meslek örgütlerinin yapacağı eylem ve etkinlikleri desteklediğimizi bildiriyor, tüm oda yönetimlerimizi bu eylemleri ülke çapında desteklemeye çağırıyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com