Ana sayfa » Güncel » MOTOSİKLETLİ KURYELERE KÖPRÜ ÜSTÜNDE KALKAN OLDULAR, PLAKET VE ÖDÜL KAZANDILAR..

MOTOSİKLETLİ KURYELERE KÖPRÜ ÜSTÜNDE KALKAN OLDULAR, PLAKET VE ÖDÜL KAZANDILAR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul’u vuran lodos fırtınasında köprüde tehlike atlatan motosiklet sürücülerini otobüsleri ile koruyan İETT şoförlerine, İBB tarafından plaket ve ödül verilecek.

Şoförlerden biri Adem Çalışkan… Dört yıldır metrobüs şoförü olarak görev yapan Çalışkan, öncesinde otobüs, dolmuş ve taksi şoförlüğü yapmış. Üç çocuk babası Çalışkan aynı zamanda motosiklet tutkunu. Osman Yurtsever ise 17 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak görev yapıyor. Yurtsever, son 11 yıldır da metrobüs şoförlüğü yapıyor.

Çalışkan yaşananları şöyle anlattı: “Bu bizim her zaman kış aylarında yaptığımız bir şeydi. Ben de aktif motor kullanıyorum o yüzden onların dilinden iyi anlıyorum. Köprüye doğru girerken sağ tarafta polis ekiplerini gördüm kaza olduğunu sandım. Bize de mesaj gelmişti orta şeridi kullanın diye.

Polis memuru arkadaşımız motorların mahsur kaldığını söyledi. Fikir alışverişinde bulunduk. Osman arkadaşımız sağ tarafta duruyordu. Motorları aracın içine almayı düşündüm ama yolcular olduğu için alamadım. Sol şeridi memur arkadaşımız açtı ben sol tarafa geçtim ve güvenli bir şekilde arkadaşları köprüden geçirdim.

Motorcuları iyi anlıyoruz özellikle kış aylarında elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eve geldim sosyal medyaya baktım çığ gibi büyüdüğünü gördüm olayın. En son biz öğrendik diyebilirim. Bu her zaman yaptığımız bir şey ama böyle güzelliklere de gerçekten ihtiyaç var..”

SÖZCÜ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com