Ana sayfa » Güncel » KÜÇÜK; “ALMANYA’DA EMEKLİLER MAAŞLARI YETMEDİĞİ İÇİN GAZOZ KAPAĞI TOPLUYORLAR..”

KÜÇÜK; “ALMANYA’DA EMEKLİLER MAAŞLARI YETMEDİĞİ İÇİN GAZOZ KAPAĞI TOPLUYORLAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de ekonomik sorunlar her geçen gün daha da derinleşirken, emeklililerin aylıkları da tartışılan konuların başında geliyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük ise Habertürk TV’de katıldığı programda “ Almanya’da emekli maaşları yetmediği için gazoz kapağı toplayan on binlerce insan var. Başka insanlar var, tek maaşı yetmediği için. 2500-3000 euro geliriniz yoksa Avrupa’da yaşama şansınız yok” dedi.

Küçük bu sözleri sosyal medyada gündem olurken, çok sayıda kullanıcı gazeteciye tepki gösterdi.

TÜRKİYE’DE EYT İÇİN ALMANYA MODELİ DE KONUŞULUYOR..

Öte yandan Almanya modeli, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için kulislerde konuşulan formüller arasında yer alıyor. Bu sistemde prim gün sayısını tamamlayan çalışana ‘sağlık risk primini karşılamak kaydıyla’ yaşı beklemeden emeklilik imkanı tanınabileceği ifade ediliyor.

Ancak bu olanaktan faydalanmak isteyen çalışanların emeklilik maaşında kesinti yapılacak. Yani bir kişi yaşı beklemeden emekli olmak istediğinde -kesinti oranı kalan yıla göre belirlenmek üzere- örneğin 3 bin 500 lira yerine 2 bin 200 lira alacak. Asıl emeklilik yaklaştıkça bu emekli maaşı yükselecek ve en sonunda yaş şartı tamamlandığında ‘hak ettiği’ ücreti almaya başlayacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com