Ana sayfa » Yerel » “SEVENLERİN ELÇİSİ OLARAK, YAZDIĞIM KİTABIN TÜM GELİRİNİ, ALİAĞA YARDIM SEVENLER DERNEĞİNE BAĞIŞLAMAK İSTİYORUM…”

“SEVENLERİN ELÇİSİ OLARAK, YAZDIĞIM KİTABIN TÜM GELİRİNİ, ALİAĞA YARDIM SEVENLER DERNEĞİNE BAĞIŞLAMAK İSTİYORUM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’lı çiçekçi Hüseyin Fidan. Aliağa’lıların ifadesiyle, Sevenlerin Elçisi olarak 45 yıldır sektöründe hizmet veriyor. Özellikle son yıllarda çiçekçilik sektöründe büyük sorunların baş gösterdiğini ifade ediyor Fidan. Bunların en önemlilerinden birinin Çiçekçi esnafının kendi mülklerinden ziyade kiralık mülklerde faaliyet gösteriyor olması.

Kiraların amansız ve aralıksız bir şekilde yükselmesi Çiçekçi esnafının belini bükmüş. Fidan çiçekçilik sektörünün gelişmekte olduğunu da belirtiyor. Bununla birlikte 7.000 civarındaki çiçekçi esnafın zor koşullarda hayat mücadelesi verdiğini sözlerine ekliyor. Fidan şöyle devam ediyor;

“SAYILARI HAYLİ DÜŞÜKTE OLSA KADINLAR DA ERKEKLERE ÇİÇEK GÖNDEREBİLİYOR..”

“Türkiye’de çiçekçilik sektörü sanayinin gelişmesiyle orantılı. Sanayi ile birlikte çiçekçilikte bir yerlere gelme arayışında. 40 sene önce bizim sektörde favori renk kırmızıydı, şimdi ise beyaz banko renk konumunda. Her ne kadar erkekler kadınlara çiçek gönderse de sayıları erkeklerden hayli düşükte olsa kadınlar da erkeklere çiçek gönderebiliyor. Kadınların çiçek gönderdiği erkekleri tarif etmek gerekirse, yavaş erkekler diyebiliriz. Siz başka bir terimde kullanabilirsiniz.

“BEN, ÇİÇEĞİ SEVEN İNSANLARINDA BİR NEVİ ÇİÇEK OLDUĞUNA İNANIRIM..”

Eşleriyle, tabi karıcığım, hemen karıcığım, kuşkusuz sen haklısın karıcığım diye konuşan erkekler oluyor bunlar. 45 yıllık deneyimim bunu çok net bir şekilde ifade etmeme olanak veriyor. Çiçeği seven insanlarında bir çiçek olduğuna inanırım. Eşini mutlu ekmek için çiçeğe para harcayan erkekte aslında bir çiçektir, zira onlarda çiçek gibi zarif ve naiftir.

“SEVENLERİN ELÇİSİ SLOGANINI YARATMAK BANA NASİP OLDU, ÇOK ŞÜKÜR..”

Türkiye’de yaklaşık 7 bin çiçekçi var dediğim gibi. Sevenlerin elçisi sloganını yaratmak bana nasip oldu çok şükür. Birde 45 senelik deneyimime dayanarak naçizane bir tavsiye de bulunmak istiyor, ne iş yaparsanız, hangi işten ekmek yerseniz yiyin, dürüst olun. Önce kendinize karşı, sonra da topluma karşı, insanlara karşı, müşterilerinize karşı. Zira her işin başı dürüstlük ve samimiyettir, ben buna koşulsuz inanıyorum.

“YAZDIĞIM KİTABIN TÜM GELİRİNİ, ALİAĞA YARDIM SEVENLER DERNEĞİNE BAĞIŞLAMAK İSTİYORUM.”

Siz ticarette dürüst olursanız, Allah’ta size yardım ediyor. Benim topluma olan bir borcum var, büyük bir borç bu. Bunu mutlaka bir şekilde ödemem gerektiğine inanıyorum. Bu amaçla çok yakında baskıya girecek olan bir kitabı bitirmek üzereyim. Adını henüz belirlemediğim bu kitabın tüm gelirini Aliağa’da çok güzel, çok hayırlı işlere imza atan, Aliağa Yardım Sevenler Derneğine bağışlamak istiyorum.

“DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞABİLMEK İÇİN PROJEMİN TANITIMA İHTİYACI VAR.”

Aliağa’da yardıma muhtaç bir çok aile var. Bu projeden elde edilecek gelirin bütünüyle bu ailelere tahsis edilmesi en büyük dileğim. Ancak, kitabımın ve projemin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için tanıtıma ihtiyaç var. Ne kadar çok insan bununla ilgili bilgi sahibi olursa, projeden elde edilecek gelirin o derece fazla olacağını düşünüyorum. Tabi bu da daha çok yardıma muhtaç aileye ulaşmak ve onların dertlerine bir nebze de olsa çare olmak anlamına gelecek.

“YARDIMA MUHTAÇ AİLELERİN ÇOCUKLARI İÇİN BURS VEREBİLECEK BİR GELİR HEDEFİMİZ VAR..”

Bunun için atılacak ilk adımın sizinle konuşmak ve projemi size anlatmak olduğuna inanıyorum. Bundan sonrası ise maddi sıkıntı içinde yaşayan ailelerin çocuklarına burs verebilecek bir gelirin elde edilmesine dayanıyor. Umutluyum, zira son derece iyi bir düşünceyle, iyi bir niyetle yola çıkıyorum.

“BU PROJE, OKUMA AZMİYLE YANIP-TUTUŞAN FAKAT MADDİ GÜCÜ YETERSİZ EVLATLARIMIZ İÇİN..”

Bugüne kadar bir çok hayır işine imza atmış bir dernekle yürüteceğim projemi. Aliağa Yardım Sevenler Derneğini bu yüzden tercih ettim, hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum, okuma azmiyle yanıp tutuşan ancak maddi imkansızlıklar yaşayan evlatlarımıza bir parça nefes aldırmayı başarabilirsek ne mutlu bize…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com