Ana sayfa » Siyaset » HKP İZMİR İL BAŞKANI “CUMHURBAŞKANINA HAKARET” SUÇLAMASIYLA YARGILANIYOR!…

HKP İZMİR İL BAŞKANI “CUMHURBAŞKANINA HAKARET” SUÇLAMASIYLA YARGILANIYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-HKP İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, Şehit Teğmen Kubilay anmasında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Çolak’ın “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması Menemen 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur, HKP MYK Üyesi Av. Halil Ağırgöl ve partililer duruşmaya katıldı. Duruşma 19 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

ERGÜN POYRAZ’IN DİNLENİLMESİ REDDEDİLDİ..

Duruşmada Av. Tacettin Çolak ve avukatları savunma yaptı. Tacettin Çolak ve Çolak’ın avukatları “Diplomasız” isimli kitabın yazarı Ergün Poyraz’ın tanık sıfatıyla dinlenilmesini talep etti. Mahkeme talebi reddetti.

“CUMHURİYETİN KURUCULARINA HAKARET EDENLERİN KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ..”

Duruşma ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, Menemen Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çolak şu ifadelere yer verdi:

“Menemen 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama 2014’ten bu yana Tayyip Erdoğan’a hakaretten dolayı Türk insanlarına karşı açılan 160 bin soruşturmadan bir tanesidir. Bu 160 bin soruşturmanın 60 bin tanesi davaya dönüşmüş, bunların içerisinden de 11 bin tanesine de mahkûmiyet verilmiş. Muhtemelen bizim dosyamızdan da mahkûmiyet kararı çıkacak bunun hiçbir önemi yok. Ama biz vicdanen şundan çok eminiz.

Biz kimseye hakaret etmeyiz. Biz kimsenin kişiliğiyle, makamı ve mevkisiyle de uğraşmayız. Ama biz halkın parasını çarçur edenlerin, halka hakaret edenlerin, Cumhuriyetin kurucularına hakaret edenlerin, Cumhuriyet’in değişmez ilkesi Laiklik ilkesini ihlal edenlerin siyaseten her zaman karşısında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tüyü bitmemiş yetimin hakkını götürenlerin, “Kupon arsaları ben habersiz dağıtılmasın” diyenlerin, İstanbul’da imar rantını açarak yandaşlarını zengin edenlerin, çoluğunu çocuğunu zengin edenlerin, gemiciklerle donatanların her zaman olduğu gibi bugünde bundan sonrada karşılarında olacağız.

Ayakkabı kutuları içerisinde milyon dolarlar taşıyanların, yatak odalarında para sayma makinesi taşıyanların, vurgun ve rüşvetten komisyon alanlarında karşısındayız. Bunların mevkisi ne olursa olsun bakan olsun, başbakan olsun, cumhurbaşkanı olsun hiçbir önemi yok. Halkın Kurtuluş Partisi hep karşısında olacak.

“SİYASAL ELEŞTİRİLERİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ..”

Menemen’deki bu davada devlet bana tuzak kurmuş. 4 ay sanal devriye timleri beni izlemeye almış. 4 ay içerisinde 22 paylaşımdan Cumhurbaşkanına hakaret suçu uydurmaktadırlar.  Dolayısıyla mızrağı çuvala sığdıramazlar. Burada bir suç yoktur. Tacettin Çolak’ta bir suç işlememiştir. Biz bu ülkenin 47’nci siyasi partisi Halkın Kurtuluş Partisi adına siyasal eleştirilerimizi yapmaya devam edeceğiz.

19 Ocak’taki duruşmada savcının mütalaası cezalandırma olması halinde de bu yargılamamızı tekrar yapacağız. Gerçekten maddi anlamda, hukuki çerçevede kalınması halinde TCK’nin 299’ncı maddesinde tanımlanan Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarının değerlendirilmesi halinde bize kimse ceza veremez. Bunun ötesi siyasi bir karardır. O siyasi kararı verenler utansın. Biz tarih önünde hep beraat etmeye devam edeceğiz..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com