Ana sayfa » Yerel » “VERDİKLERİ CEZAYI PARAYA ÇEVİRDİLER, ANCAK ÖDEMEYECEĞİM, GİDİP ASLANLAR GİBİ YATACAĞIM!..”

“VERDİKLERİ CEZAYI PARAYA ÇEVİRDİLER, ANCAK ÖDEMEYECEĞİM, GİDİP ASLANLAR GİBİ YATACAĞIM!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da İyi Parti’nin kurucu ilçe başkanı Yücel Karaşan Facebook’taki 3 hesabına da 1’er aylık paylaşım ve beğeni engeli getirildiğini söyledi.

Kuzey Ege Haber’e konuyla ilgili bilgi veren Karaşan farklı bir konuda da şunları söyledi;

“İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANIYKEN SİYASETEN SÖYLEDİĞİM SÖZLER NEDENİYLE İKİ AYRI DAVA AÇILDI”

“İzmir’li Vatandaşa Cumhurbaşkanına Hakaret Suçlamasıyla Hapis Cezası” başlıklı haberini okudum. Fakat asıl cezayı Aliağa’lı vatandaş aldı. Bana da İyi Parti Aliağa İlçe Başkanıyken iki ayrı dava açtılar. Siyaset gereği yaptığım bir açıklama da suç unsuru bulunduğu gerekçesiyle açıldı bu davalar.

“VERDİKLERİ CEZAYI PARAYA ÇEVİRDİLER, ANCAK GİDİP ASLANLAR GİBİ YATACAĞIM, BU PARAYI ÖDEMEYECEĞİM..”

Aldığım 11 aylık ceza 7 bin lira olarak paraya çevrildi, 4 bin lirada avukat ücretini yüklediler bana, yani aslında 11 bin lira. Gidip aslanlar gibi yatacağım ama bu parayı ödemeyeceğim dedim, yine aynı şeyi söylüyorum., ibreti alem için yapacağım bunu.

“BU İŞ NEREDEYSE SEKTÖRE DÖNÜŞMÜŞ, ANKARA’DAKİ AVUKATLAR DAVA BAŞI 4 BİN LİRA ALIYORLAR..”

İstinaf Mahkemesine temyiz itirazında bulundum. Eğer karar bozulmazsa gidip yatacağım, ödemeyeceğim bu cezayı, parasında değilim ben. Eşim ve çocuklar, para cezasını ödememi istediler, karışmayın dedim, gidip yatacağım. Dediğim gibi ben İYİ Parti İlçe başkanıyken iki ayrı dava açtılar bana. Biri Cumhurbaşkanına diğeri ise Bakanlara hakaretten. Biri sonuçlandı diğeri ise halen devam ediyor.

“BEN ELEŞTİRİYİ AKP GENEL BAŞKANINA YAPTIM, CUMHURBAŞKANINA DEĞİL..”

Bilindiği gibi Recep Tayyip Erdoğan hem AKP Genel Başkanı hem de Cumhurbaşkanı. Ben, hakkımda dava açılan eleştiriyi AKP Genel Başkanına yaptım, Cumhurbaşkanına değil.

Bu davalarla ilgili Ankara’da avukatlar var, açılan her davadan 4 bin lira ücret alıyorlar, adeta bir sektöre dönüşmüş durumda bu iş.

“DEMEK Kİ BU ÜLKE DE DEMOKRASİ YOK, ÇÜNKÜ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK!..”

Eğer yaşadığımız ülkede demokrasi varsa, yani Türkiye, demokrasi ile yönetilen bir ülkeyse, fikir yani düşünce özgürlüğü olmalı. İnsanlar, başta siyasiler olmak üzere, özgürce, korkmadan, çekinmeden düşüncelerini ifade edebilmeli. Bu nasıl bir demokrasidir ki, bir siyasi parti ilçe başkanına siyaset gereği söylemiş olduğu sözlerden dolayı dava açılıp ceza veriliyor. Demek ki bu ülkede demokrasi yok, başka bir şey var. Yoksa yaşananları demokrasi, fikir ve ifade özgürlüğü, insan hakları olarak tanımlamak mümkün mü?.

“BÜTÜN DÜNYA’YA REZİL OLUYORUZ, TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR DİYORLAR..”

Yazık oluyor bu ülkeye, yazık oluyor ülkemize. Dünya’ya rezil oluyoruz, bütün dünya Türkiye nereye gidiyor diye soruyor. Aslında nereye gittiğimiz belli. Yine de umudumuzu, umutlarımızı yitirmememiz gerekiyor. Karanlıkların sonu aydınlıktır, o güzel günlerin özlemiyle yaşadıklarımız biraz daha katlanılabilir oluyor. Söyleyeceklerim bu kadar, umarım yetkili kişilere mesaj verebilmişimdir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com