Ana sayfa » Güncel » İZMİR’Lİ KAHVEHANE ESNAFINA 1.250 LİRA NAKDİ DESTEK..

İZMİR’Lİ KAHVEHANE ESNAFINA 1.250 LİRA NAKDİ DESTEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan ikinci meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu’nun idaresinde gerçekleşti.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıda meclis üyeleri arasında ‘antikor testi’ tartışması yaşandı. Öte yandan pandemi mağduru kahvehaneci esnafına bin 250 TL nakdi yardım hakkındaki önerge görüşüldü.

ANTİKOR TESTİ TARTIŞMA YARATTI..

Koronavirüs salgını sürecinde uygulanan aşının etkinliğini değerlendirmek için uygulanan antikor testinin, yaklaşan Tıp Bayramı vesilesiyle kentte aşı uygulaması yapılmış tüm sağlık emekçilerine Büyükşehir Belediyesi’ne ait Eşrefpaşa Hastanesi aracılığıyla hediye edilmesi ve ücretsiz yapılması hakkındaki önerge meclis üyeleri arasında tartışma yarattı. Önergeye CHP olumlu oy kullanırken İYİ Parti ve Cumhur İttifakı ret oyu verdi. Önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

‘DÜZELTMEK LAZIM..’

Önergeye karşı çıkan AKP’li meclis üyelerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili CHP’li Mustafa Özuslu, “Hangi aşı olursa olsun, bizim ülkemizde uygulanan Çin aşısının etkinliği test edilmiş ve kabul edilmiş, ruhsatlandırılıp vatandaşımızın kullanımını sunulmuştur. Eşrefpaşa Hastanesi’nin meclisimize addettirdiği bu konuda herhangi bir aşının etkinliğini test etmesi gibi bir şey olamaz. Aşının etkinliği ancak Faz 1, 2 , 3 aşamalarında yapılan çalışmalarla mümkündür. Böyle bir cümle kullanılarak başladığı için bunu düzeltmek lazım” diye konuştu.

‘BİLİM KURULUNUN TAVSİYESİYLE ALINAN BİR KARAR..’

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da şunları söyledi: “Eşrefpaşa Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan bir hastane. Kendi yarattığı bir aşı da söz konusu değil. Aşılama ikinci dozları tamamlanmış sağlık personelinin teste alınarak antikor aramasını amaçlar. Bir sponsor katkısıyla yapılacak bir uygulama. Kovid başından bu yana bir bilim kurulumuz var. Onların da tavsiyeleriyle alınmış bir karar. Bu sadece bunu belediye yetkisinde olmadığı Eşrefpaşa Hastanesi’nin takdiri olduğu konusudur. Yani meclis bununla ilgili bir karar almıyor.”

İYİ PARTİ KARŞI ÇIKTI..

Belediye meclisinin yetkisinde olmayan bir konunun gündeme taşındığını belirten İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç de, “Gündemimizde olsa bile oylanamayacak bir konu. Burada gerekiyorsa hastanemiz kendi bütçesiyle çalışma yapsın. Meclisimiz de bu konuda mağdur olmasın” dedi.

‘SİYASET MALZEMESİ YAPILMASINA GEREK YOK..’

Cumhur İttifakı meclis üyelerinin eleştirileri üzerine İzmir’de uzun süredir yapımı devam eden iki şehir hastanesini hatırlatan Kökkılınç, “Birçok yapı var İzmir Eşrefpaşa Hastanesi’ne kadar… Eşrefpaşa Hastanesi her zaman Sağlık Bakanlığı’ndan takdir almış ve genelgeler çerçevesinde hareket etmiş bir hastanedir. Bu kadar yıpratılacak bir mesele yok.

Eşrefpaşa Hastanesi vatandaşa hizmet odaklı çalışıyor. Pandeminin başında maske yoktu, İzmir Büyükşehir Belediyesi üretti, herkese gönderdi. İzmir Eşrefpaşa Hastanesi Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde. Bugün hangi kurum bağlı olduğu kurumun tersine hareket yapabilir? Bunun siyaset malzemesi yapılmasına gerek yok. Sağlığın söz konusu olduğu bir yerde bu kadar kesin konuşulmasına gerek yok” açıklamasında bulundu.

KAHVECİLERE NAKDİ DESTEK..

Oturumda, koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirler kapsamında uzun süre faaliyetlerine ara verilen kahvehaneci esnafına bin 250 lira nakdi yardım yapılmasına ilişkin önerge komisyonlara havale edildi. Önergenin komisyonlarda görüşüldükten sonra mecliste kabul edilmesi halinde salgın sürecinde uzun süre faaliyetlerine ara veren kahvehaneci esnafına bin 250 TL nakdi yardım yapılacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com