Ana sayfa » Kültür-Sanat » Aliağa Kent Kitaplığı Büyümeye Devam Ediyor..

Aliağa Kent Kitaplığı Büyümeye Devam Ediyor..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Kent Kitaplığı’nın heyecanla beklenen yeni eseri “Tisna Antik Kentinde İlk Araştırmalar ve Gözlemler” Mart ayının kitabı olarak okuyucu ile buluşuyor.

Aliağa’nın 8.500 yıllık tarihini, sosyo-ekonomik gelişimini ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak için kültürel yayın çalışmalarında hız kesmeyen Aliağa Belediyesi, “Oku, Okut” kampanyası kapsamındaki ücretsiz kitap dağıtımlarına da devam ediyor.

Kitapseverlere her ay bir kitap hediye eden Aliağa Belediyesi, Aliağa Kent Kitaplığı serisinin 14.Yayını “Tisna Antik Kentinde İlk Araştırmalar ve Gözlemler ”in dağıtımına 1 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

ESER, TİSNA’YI AYRINTILARIYLA BİLİM DÜNYASINA TANITIYOR..

Arkeoloji dünyasına ışık tutacak 302 sayfalık eser yazarlığını Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Emre Erdan yaptı. Eser, Emre Erdan ve ekibinin Myrina’nın hemen ard alanında, Kocaçay’ın kıyısındaki, M.Ö. 4. yüzyılda parlayan Tisna’da gerçekleştirdiği yüzey araştırmalarının sonuçlarını içeriyor. Aiolis Bölgesi’nin, küçük olmasına rağmen, erken dönemleri için önemli merkezlerinden biri olarak gösterilen Tisna Antik Kenti’yle ilgili kapsamlı ve bilimsel eser niteliği taşıyan bu yayın, Tisna’yı ayrıntılarıyla bilim dünyasına tanıtıyor.

ERDAN, “ESERİN ALİAĞA VE ÇEVRESİNİN KÜLTÜREL BİRİKİMİNE KATKI SUNMASINI BEKLİYORUZ..”

Eserin, gelecek dönemlerde Tisna Antik Kenti’nde yapılacak arkeolojik çalışmalar için de önemli bir kaynak olacağını belirten Erdan, “Bu kitap, genel itibariyle Tisna Antik Kenti’nde hangi dönemlerde yerleşim olduğu, Tisna’nın gelecekte bizlere neler sunabileceğine dair ipuçlarını yansıtıyor. Temel bilgilerden oluşan kitap hem arkeoloji dünyasına hem de Aliağa ve çevresinin kültürel birikimine katkı sunmasını bekliyoruz” dedi.

DİJİTAL VERSİYONLARI YAYINLANDI..

Tarih ve arkeoloji tutkunları Tisna-1 kitabını Aliağa Belediyesi Merkez Hizmet Binası zemin katında faaliyet gösteren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak temin edebilecek. Eserin dijital versiyonları Aliağa dışında ikamet eden kitapseverler için Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfasına yüklendi. Okuyucular, kitabı https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak okuyabildikleri gibi bilgisayar ve mobil cihazlarına da indirebiliyor.

İÇİNDEKİLER:

Tisna’nın Konumu ve Coğrafi Özellikleri

1.Bölüm Figürler

Araştırma Tarihçesi

II. Bölüm Figürler

Ana Hatlarıyla Aiolis ve Yakın Çevresinin Arkeolojik Geçmişi

III. Bölüm Figürler

Tisna Antik Kenti ve Yeni Araştırmaların Sunduğu İlk Sonuçlar

Mimari

Kocakale Tepe

Sarıkale Tepe

Ölü Gömme Gelenekleri

Kaya Mezarları

Tümülüsler

Güney Yamaç Nekropolü ve Tekne Mezarlar

Kutsal Alanlar

Sarıkale Tepe Akropol Kutsal Alanı

Sarıkale Tepe Tisnaios Kutsal Alanı

Kocakale Tepe Sunu Çukuru

Kocakale Tepe Basamaklı Anıt

Karahayıt Açık Hava Kutsal Alanı

IV. Bölüm Figürler

Tarımsal Faaliyetler ile Bağlantılı Bulgular

V. Bölüm Figürler

Buluntular

Pişmiş Toprak Eserler

Seramikler

Figürin ve Plakalar

Ağırşak ve Ağırlıklar

Perirrhanterionlar

Metal Eserler

Sikkeler

Fibulalar

Tekil Metal Eserler

Diğer Buluntular

Şipolien Malzemeler

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com