Ana sayfa » Siyaset » SAADET PARTİSİ ALİAĞA KADIN KOLLARI, ESNAFI VE MUHTARLARI DİNLEDİ..

SAADET PARTİSİ ALİAĞA KADIN KOLLARI, ESNAFI VE MUHTARLARI DİNLEDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Saadet Partisi Aliağa İlçe Kadın Kolları, esnafı ve muhtarları dolaşarak dertlerini dinledi.

Kadın Kolları Başkanı Bahriye Dost ve yönetimi, pandemi dolayısıyla zor günler geçiren küçük ve orta ölçekli esnafla muhtarları dolaşarak ihtiyaç ve sıkıntılarını tespit etti.

Ziyaretleri sonrasında bir açıklama yapan Dost “Ekonominin bel kemiği, ticaretin atardamarı küçük ve orta ölçekli esnafımızdır. Ancak özellikle COVID-19 ile mücadele tedbirleri, zaten zor günler geçiren esnafımızın iyice belini bükmüş durumda. Hükümetin esnafımıza layık gördüğü kira ve hibe desteği ise bu sıkıntıların karşısında ancak çerez parası gibi kalıyor. 

Esnaf ölüm döşeğinde, hükümet aspirin veriyor. Yanında çalıştırdığı elemanın maaşını ödeyemiyor. Gün geliyor, siftah yapmadan kepenk indiriyor. Pandemi dolayısıyla yasak koyuyorsun ama esnafın faturası, kirası işlemeye devam ediyor. 

Kefen parası diye köşeye attıkları birikimler de tükenmiş durumda. Esnafın durumu yeniden değerlendirilerek acil olarak düzenlemeye gidilmesi lazım. Yoksa ortada esnaf diye bir şey kalmayacak.” diye konuştu.

Bu dönemde en çok sıkıntı çeken kesimlerin başında muhtarların geldiğini söyleyen Saadet Partisi Aliağa Kadın kolları Başkanı Bahriye Dost “vatandaşın durumunu en yakından gözlemleyenler muhtarlarımız. Çünkü derdi olan, ihtiyacı olan, sıkıntısı olan kim varsa muhtarlarımızın kapısını aşındırıyor. Ziyaretlerimizde gördük ki, pandemi sürecinde yapılan yardımlar çok yetersiz kalmış. 

Çocuğuna süt alamayan muhtarımızın kapısına dayanmış. 65 yaş üstü kimi kimsesi olmayanlar sokağa çıkamadığı için muhtardan yardım istemiş. İş yükü zaten ağır olan muhtarlarımız da hiç şikayet etmeden ellerinden geldiğince vatandaşın çağrısına yetişmeye, canla başla yaralara merhem olmaya çalışıyor. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum.” Şeklinde konuştu.

Bahriye Dost ve beraberindeki Kadın Kolları ekibi, ziyaretleri sırasında ayrıca 48’inci yılını kutlayan Milli Gazete’yi dağıtarak basının gücüne vurgu yaptılar. Dost “Halkımız ile icra makamları arasında aracı olan, vatandaşın derdinin gerekli mercilere ulaşmasını sağlayan basın mensuplarımız pandemi sürecinde de büyük bir özveriyle çalışıyorlar. 

Tüm basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Kuruluşunun 49. Yılını kutladığımız Milli Gazetemizin, hazırlanmasından bizlere ulaştırılmasına kadar tüm çalışanlarını tebrik ederim..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com