Ana sayfa » Güncel » HSBC BANK; “DOLAR TÜRKİYE DE DÜŞER AMA TEK BİR KOŞULLA..”

HSBC BANK; “DOLAR TÜRKİYE DE DÜŞER AMA TEK BİR KOŞULLA..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD’de Joe Biden’ın başkanlık koltuğuna oturacak olmasının ve aşılamanın başlamasıyla koronavirüsün daha kontrol edilebilir bir noktaya çekileceği tahmininin yarattığı olumlu hava, piyasaların yeniden hareketleneceği yönünde yorumlara neden oluyor.

Türkiye’de ise doların aşağı mı yoksa yukarı yönlü mü seyredeceği merak konusu. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu 21 Haziran’da toplanacak ve faiz artırımına gitmeyecek.

Deustech Bank raporuna göreyse, MB faizde 100 baz puan artışa gitmeli. ise yayınladığı son raporda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 21 Ocak’ta 100 baz puan artırması gerektiğini savundu. Ancak genel olarak ocak ayında herhangi bir artışın olmayacağı herhangi bir artımın şubat ayında gerçekleşeceği görüşü hakim.

HSBC, gelişen ülke kurlarına ilişkin geniş kapsamlı bir rapor yayınladı. Söz konusu kur raporunda Türk Lirası’na da yer verildi. Ünlü bankanın hazırladığı raporda Türk Lirası’nın 2021 yılındaki seyri ile ilgili olarak tahminlerde bulunuldu.

Dev banka, Dolar/TL ‘de 7,10 hedef seviyesiyle kısa pozisyon açtı. Yıl sonu dolar/TL tahmininin 7,10 olduğunu belirten banka tam bir normalleşme durumuna da dikkat çekti. HSBC’nin raporunda tam normalleşme olacağı takdirde doların 6,50 seviyesine kadar düşeceğinin altı çizildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com