Ana sayfa » Kültür-Sanat » Çiğdem Çimen-BU BİR İÇ DÖKME YAZISIDIR: “BAŞARMAK VE BEN..”

Çiğdem Çimen-BU BİR İÇ DÖKME YAZISIDIR: “BAŞARMAK VE BEN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Sevgili okurlarım, hepimiz başarılı olmak isteriz değil mi? Kimimiz iş hayatında iyi bir konuma gelmek için kimimiz ilişkilerinde başarılı olmak için kimimiz de herhangi bir başka amaca ulaşmak için uğraşıyoruz.

Hedeflerimiz farklı olsa da hepimizin ortak konusu, başarılı olmak. Ama ne yazık ki hepimiz o ortak noktaya ulaşamıyoruz.  Oysaki en başta hepimizin hedefi başarılı olmaktı.
    
Bazen önümüze çıkan en ufak bir aksilik karşısında hemen vaz geçiyoruz. Bazen tükendiğimizi düşünüyoruz. Bazen de denedim olmadı gibi bahanelerin arkasına sığınıyoruz. Düşünce tarzımızı değiştirmek ise aklımıza hiç gelmiyor. Bundan dolayı da başarılı insanlarla aramızda hiçbir farkın olmadığını göremiyoruz. Belki de başarmak için yenilmekten korkmamak, sorumluluk almak, gerçekten ne istediğini bilmek ve planlı hareket etmek gerekir. Ne dersiniz?
  
Hiç şüphem yok ki, sizler başarıya ulaşmak için bambaşka yöntemler geliştirdiniz. Umarım bunları benimle paylaşırsınız. Şimdi ise gelin hep birlikte ben Kazdağ Çiğdemi olarak,  çok daha başarılı olmak için neleri yapacağıma göz atalım. Sevgili okurlarım,  böylelikle bazı duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. Aslında bu bir iç dökme…
    
Ve ben ne istediğimi biliyorum. Kitapları milyonlar satan, yazıları herkes tarafından okunan bir yazar olmak. Bunun için, bugün bir yazı yazmaktayım. Yarın yine yazacağım.  Yayınlansın ya da yayınlanmasın öbür gün yine yazacağım. Anlayacağınız günler birbirini kovalarken ben masamın başına oturmuş yine bir şeyler yazıyor olacağım. Daha çok kitap okuyacağım.

Usta yazarların eserlerini daha önce bakmadığım bir gözle inceleyeceğim. Bambaşka konulara değineceğim. Daha önce denemediğim ne varsa onu yapacağım. Biliyoruz ki aynı şeyleri yaparsak, hep aynı sonucu alırız. Ve en güzeli de yazarken ne kadar mutlu olduğumu sizlere anlatacağım.
    
Yazılarım ile daha çok kişiye ulaşmak için başka neler yapabileceğimi düşüneceğim. Bir yazımı ülkenin en iyi yazarlarına göndermekten çekinmeyeceğim. İşte bu benim yazım diye kendimle gurur duyacağım. Diyelim ki yazımı okudular. Ve hiç beğenmediler. Aldığım bu tepki beni asla hedefimden uzaklaştırmayacak. Aksine nerede yanlış yaptıysam, eksiğim ne ise onun üzerine yürüyeceğim. Daha güzel bir yazı yazmak için en baştan başlayacağım. Her şeyin en sonunda başarılı olmak, benim yaşam biçimim haline dönüşecek.
     
BU BİR İÇ DÖKME YAZISIDIR: BAŞARMAK VE BEN..
     
Hiçbir şey yapmazsam asla başarıya ulaşamam. Bir başkasının yaptıkları da beni hedefime ulaştırmaz. O nedenle düşüncelerimi yazıya dökmenin, aslında kendimi gerçekleştirmek olduğunu asla unutmayacağım. Önce kendim inandım başarılı bir yazar olacağıma. Çünkü benim için yazmak,  bir anlık heves değil. Başarılı bir yazar olarak, yani sevdiği bir işi gerçekleştiren biri olarak hayatımı sürdürmeyi çoktan seçtim.
    
Bu hedefime ulaşmak ve yaşamımı sürdürmek için istemediğim bir şeyi yapmak zorunda olmadığımı biliyorum. Bunu biraz daha açmam gerekirse sizlere şunları söylemem gerekir. Tercihimi hiçbir zaman yaşam değerlerimle örtüşmeyen bir işten yana kullanmayacağım. Ekonomik bağımsızlığımı, kendimi mutlu ve değerli hissettiren bir alanda kazanmayı da başaracağım.
    
Benliğimdeki doğayı anlayan, doğaya göre yaşayan, bütün zorluklarla tek başına başa çıkabilen bilgeliğime ulaşacağım. Sevgi ve yaşam döngülerinin bir parçası olduğumu yazılarımı anlayacaksınız. Düzenli olarak yazmanın ödülü olan yaratıcılık ruhumu,  hiçbir zaman kaybetmeyeceğim. Onun sayesinde seslerin arkasındaki sessizliği bile yazıya aktarabileceğim. Benim için daha başka neler mümkün olduğunu, hep sormaya devam edeceğim.

Sevgili okurlarım sizler de başarı yolunuzu doğru sorular ile örün. Verdiğiniz yanıtlar, sizi mutlaka hedefinize ulaştıracaktır. Buna inanın. Sakın ama sakın hedefinizden ve kendinizden vaz geçmeyin..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com