Ana sayfa » Güncel » BARUT; “EYT’LİLERİN İŞE GİRDİKLERİ ŞARTLARDA EMEKLİLİKLERİNİ TALEP EDİYORUZ..”

BARUT; “EYT’LİLERİN İŞE GİRDİKLERİ ŞARTLARDA EMEKLİLİKLERİNİ TALEP EDİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, sosyal medyadan paylaştığı video ile EYT’lilere destek verdi.

Barut, konuşmasında, “Dün olduğu gibi bugün de yarın da EYT’liler ve onların sorunlarıyla ilgilenmeye ve onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. 8 Eylül 1999 yılında çıkarılan bir yasayla SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı mensubu olarak çalışanlar büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen milyonlarca insanımız çare arıyor.” dedi.

“Dönemin koalisyon hükümeti tarafından çıkarılan 4447 Sayılı Kanun’un geriye doğru işletilmesi EYT’lilerin mağduriyetinin temelini oluşturmaktadır” ifadelerini kullanan Ayhan Barut, “Bu insanlarımız erkeklerde 25 bin 5 bin gün, kadınlarda 20 yıl 5 bin gün şartlarına göre emekli olacakken, kademeli emeklilik uygulamasıyla mağdur edilmişlerdir.

Bu düzenleme, kazanılmış bir hakkın gasp edilmesine neden olmuştur. İşte biz, tam da bu nedenle ‘EYT kader değildir’ diyoruz. EYT’lileri devlet ‘gençsin’ diye emekli etmiyor, özel sektör de ‘yaşlısın’ diye işe almıyor. Ayrıca EYT’lilerin düzenli bir geliri ve düzenli bir işi de yok. Hakkını isteyen bu insanlarımızın seslerine kulak verilmelidir.

Seçim beyannamelerinde söz verip, yerine getirmeseler de, inkar etseler de bizler bu sorun ortadan kalkmadan bir adım dahi geri adım atmayacağız. Biz, 22 yıldır emeklilik hakkı gasp edilen 2000 ve 2008 yıllarında emekli aylık bağlanma oranı yani ABO’nun düşürülmesi ile açlığa mahkum edilen insanlarımızın sesi ve nefesi olmaya, onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kısmi ve kademeli çözüm istemiyoruz. EYT’lilerin işe girdiği şartlarda emekli olmasını, emekli aylık bağlanma oranının 2000 yılı öncesine getirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com